UFO

Onbekend object bij sportvliegtuig gezien boven Zuidoost-Nederland (Update 2: Deltavlieger)

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op zondag hebben diverse mensen in de lucht boven het zuidoosten van Nederland een onbekend object gezien dat voor een sportvliegtuigje vloog.

Gezien de overeenkomsten tussen de meldingen en de vliegroute kan worden vastgesteld dat het in alle gevallen om hetzelfde object gaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onbekende object is op zondag in de vroege avond gezien en wordt op verschillende manieren omschreven. Rond 18.00 uur verscheen het boven Zutphen, rond 18.30 uur boven Gemert en Mierlo. Eén getuige merkt op dat het een donkerkleurig toestel was en bijna driehoekig van vorm. Een andere getuige spreekt van een ovaal object. Een derde persoon omschrijft het onbekende vliegende object als schotelvormig terwijl zijn schoonmoeder het als hartvormig zag.

Naam: J.G.
Woonplaats: Zutphen
Ervaring: Boven Zutphen vliegt vaak een vliegtuig, soortgelijk als de bijlage, maar dan wit van kleur. Vanavond om 6 uur vloog het boven mijn huis, terwijl het achter een ander vreemdsoortig vliegtuig aan vloog. Het donkerkleurige vliegtuig was bijna driehoekig van vorm; een middenstuk en aan elke zijkant een vlak. Het was onduidelijk of het donkerkleurige vliegtuig ook geluid maakte. Omdat het witte vliegtuig het donkerkleurige vliegtuig goed bij kon houden, had ik zelf niet het gevoel dat het een UFO betrof. Ik heb echter nog nooit een dergelijk vliegtuig gezien.

Naam: T.B.
Woonplaats: Mierlo
Ervaring: Hallo, het is nu 25 september 2011. Ik ben al enige tijd erg geïnteresseerd in UFO’s maar had er nog nooit één gezien. Tot vandaag! We waren net thuis van een fietstochtje en gingen lekker uitrusten. Ik zat binnen en mijn vader zat buiten. Ik hoorde in de verte al een vliegtuig aankomen maar dacht er verder niet bij na. Enkele seconden later begon mijn vader mij te roepen: kom eens kijken! Schiet op! Dus ik schoot naar buiten en was verrast wat ik zag.

Het vliegtuigje was er (het was zo’n klein vliegtuigje voor maximaal zes personen), maar het was niet alleen. Nog geen 10 meter voor het vliegtuigje vloog een ovaal object. Het vloog ongeveer 200 meter hoog dus ik heb geen details kunnen zien, maar ik weet zeker dat het geen gewoon vliegtuig was. Het was rond/ovaal en had een soort van haaienvin op de achterkant, ik kon niet geloven wat ik net had gezien en was vol adrenaline. Ik twijfelde geen moment en besloot om meteen een melding op Niburu te maken. Ik hoop dat jullie iets aan mijn melding hebben.

Naam: K.M.
Woonplaats: Gemert
Ervaring: Afgelopen zondag, was op de camping in De Mortel, een dorp behorende tot de gemeente Gemert-Bakel, toen ik na het klussen daar de boel aan het opruimen was en m’n schoonmoeder en ik nog even wat stonden te praten voor de caravan. Het was rond een uur of half zeven met een strak blauwe lucht.

Mijn aandacht werd getrokken door een sportvliegtuigje en aangezien ik al sinds m’n jeugd naar alles kijk wat vliegt, richtte ik m’n blik omhoog en zag in eerste instantie het vliegtuig nog niet boven het bos verschijnen, dus we gingen verder met ons gesprek.

Toen ik toch weer de blik omhoog richtte, viel m’n mond open van verbazing want voor het sportvliegtuigje uit vloog een soort van schotelvormig object en m’n schoonmoeder omschreef het als een hartvormig ding, het was donker van kleur en de onderzijde en de bovenkant leken wat lichter van kleur. Het leek ook alsof het vliegtuig het ding bij wilde houden of het in wilde halen, maar dat lukte niet…

Het ding bleef rustig doorvliegen en heb het nog voor zover het ging staan volgen op een verhoging tot beide uiteindelijk in zuidelijke richting verdwenen richting Helmond. Misschien dat er nog meer meldingen zijn binnengekomen.

uforoute137489335

Mocht u ook getuige zijn geweest van dit verschijnsel dan kunt u contact opnemen met ons UFO-Meldpunt.

UPDATE: Reacties en mogelijke verklaring

Er zijn vanmiddag verschillende reacties binnengekomen waarbij ook anderen getuige zijn geweest van het opmerkelijke object dat bij het sportvliegtuig is waargenomen. Meldingen hiervan waren afkomstig uit Mook, Voorst, Slagharen, Paal-Beringen (B) en Lattrop. Ook enkele weken geleden is hetzelfde gezien door een getuige uit Hengelo.

Twee reacties die wij ontvingen vanuit België verwijzen naar een delta vliegtuig dat gebouwd is door Bart Verhees en komt inderdaad overeen met de beschrijvingen die wij gisteren en vandaag hebben ontvangen. Verhees is een werktuigbouwkundige die deze deltavlieger zelf heeft gebouwd.

verhees delta“Omtrent de melding boven zuidoost Nederland deden de beschrijvingen me eerder aan een vliegtuig (IFO) dan aan een UFO denken. Ik hoop van harte dat ik fout ben, maar zou het kunnen dat het hier om het volgende toestel gaat? http://www.verheesengineering.com/gb/delta.html Het ziet er zeker wat vreemd uit in de lucht (en zelfs op de grond), maar het vliegt blijkbaar uitstekend.” – W. uit België

“Ik heb de ervaringen gelezen op Niburu ivm de sightings in zuid-oost nederland, een sportvliegtuig begeleid door ‘iets’. Zelf ben ik piloot, wel overtuigd van UFO, maar in dit geval zou ik toch eerst eens checken bij Bart Verhees, hij is engineer en heeft zelf een toestel ontworpen in driehoek vorm met vin achterop. Hij vliegt hier regelmatig mee in het weekend vanuit Leopoldsburg oa.” – P.K. uit Maaseik (B)

Wij zullen trachten contact op te nemen met dhr. Verhees om te checken of hij inderdaad afgelopen zondag boven het oosten van Nederland heeft gevlogen, samen met het sportvliegtuig.

UPDATE 2: Object was Verhees Delta vlieger

27 september, 10.30u – We hebben zojuist telefonisch contact opgenomen met Bart Verhees uit België. Hij heeft bevestigd dat hij inderdaad afgelopen zondag over het zuidoosten van Nederland heeft gevlogen met zijn deltavlieger, gevolgd door een sportvliegtuig. Ook het Belgische UFO-meldpunt krijgt veel meldigen van het apart uitziende vliegtuig, volgens Verhees.

Donkergrijze schijf boven Hengelo

De getuige uit Hengelo die zich gisteren bij ons meldde en een week of acht geleden een object heeft gezien nabij een sportvliegtuigje, benadrukt in een vervolg mail dat zijn waarneming niet de deltavlieger betrof, maar dat dit om een zeer platte donkergrijze schijf ging.

“Gezien ongeveer 8 weken geleden de juiste datum weet ik niet, 10.20 uur. Vliegend boven Hengelo richting noord-oost een klein sportvliegtuigje wit, van kleur, bijna recht boven mijn hoofd ten noorden van het centrum. Voor het vliegtuig uit, ik denk 50-100m en 30m lager, een ronde schijf, donkergrijs van kleur, plat aan de onderkant. De bovenkant kon ik moeilijk zien omdat ik er van onderen tegenaan keek. Het leek op die afstand ook aan de bovenkant vrij plat zelfs met de verrekijker kon ik verder geen details zien. Doorsnee schat ik op 2 meter. Verder de snelheid gelijk aan die van het vliegtuigje. Geen geluid en geen bewegende delen. Het was die morgen stralend zonnig weer. Geen idee wat het geweest is. Ik kon het goed zien omdat het zich vlak boven me afspeelde. Ik heb hiervan direct een melding gemaakt op een ufo meldpunt, maar weet niet of dit goed gegaan is.”

Vervolg mail in reactie op verklaring:

“Wat ik beschreven heb leek in de verste verte niet op een ‘deltavlieger’. Het was echt een ronde schijf. Ik kon het heel goed zien omdat het van links naar rechts over mij heen vloog. Het leek nog het meest op een tafelblad. De dikte was moeilijk te schatten maar ik denk 10-30 cm.” – R.V. uit Hengelo

Voor de nieuwste opmerkelijke waarnemingen bezoekt u de UFO-Database

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bianca
Bianca
7 jaren geleden

Vandaag lag ik te zonnen op de Klinkenbergerplas bij Leiden. In de lucht zag ik een sportvliegtuigje met een vreemd object ervoor. Meerdere mensen hebben dit gezien en hadden geen idee wat het was.
Het vliegtuigje bleef achter het object aanvliegen. Het was een heel vreemd gezicht. ik heb het nooit eerder gezien.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x