Archeologie

Ontdekking van 15 onbekende monumenten onder Stonehenge verandert alles

Help anderen door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stonehenge blijft een mysterieuze plek vol verrassingen. Archeologen hebben onder Stonehenge 15 monumenten uit de nieuwe steentijd opgegraven. Het antwoord op de vraag waarom het gebouwd is, ligt dus misschien onder de grond.

Het team van archeoloog Vince Gaffney van de Universiteit van Birmingham heeft voor het eerst de ondergrond van de regio rond Stonehenge in kaart gebracht. De universiteit is samen met het Ludwig Boltzmann Instituut in Oostenrijk betrokken bij het zogeheten Stonehenge Hidden Landscapes Project.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De wetenschappers hebben onder meer een ‘cursus’ ontdekt, een walstructuur die zich uitstrekt over een gebied van drie kilometer. Deze constructie is honderden jaren ouder dan Stonehenge zelf en werd vermoedelijk gebruikt voor rituelen.

De archeologen troffen onder het aardoppervlak ook grafheuvels, greppels en dolmen aan. De ontdekkingen kunnen waardevolle informatie geven over de prehistorische vindplaats. Voor de opgravingen zijn bodemradars, magnetische sensors en 3D-lasers gebruikt.

Wetenschappers weten tot op de dag van vandaag niet wat de functie van het mysterieuze bouwwerk is. “Stonehenge is één van de belangrijkste en waarschijnlijk ook de meest bestudeerde monumenten ter wereld,” vertelde professor Gaffney aan Smithsonian Magazine. “Het gebied is door deze ontdekkingen helemaal veranderd.”

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ze weten wel waarvoor het er staat en waarvoor het gebruikt werd maar dit is het nieuwe tijdperk theater waar het domme Frequentievolk beetje bij beetje en langzaam naar de waarheid gaat.

Zoals ik al eerder zei leven wij in een Theater.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x