Financieel

Opdeling van Europa

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al sinds het begin van de schuldencrisis wordt gespeculeerd over een mogelijke opdeling van Europa in afzonderlijke blokken.

De Grieken slagen er intussen maar niet in om op een geloofwaardige manier invulling te geven aan een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zelfs Duitsland ziet het einde van Griekenland naderen. Al langer gaan in Duitsland stemmen op om een nieuw blok te vormen zodat het land nooit verweten kan worden dat het de eurozone kapot heeft gemaakt. Een vooraanstaande Duitse econoom pleitte onlangs nog voor een guldenmark, als betaalmiddel naast de euro voor burgers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland.

Rentemark

De invoering van een guldenmark maakt het voor Spanje en Italië mogelijk om de eigen euro fors af te waarderen waardoor het verschil tussen het handelsoverschot van het noorden en het handelstekort van het zuiden kleiner wordt.

Het is geen nieuw concept. In 1923 bestond de rentemark al. Daarnaast zijn de institutionele euro en de dagelijkse euro voorgesteld. Met de institutionele euro kunnen lidstaten en centrale banken de staatsschuld met elkaar verhandelen en met de dagelijkse euro doen de burgers hun boodschappen.

Opbreken

Intussen blijft de trein van schuldhulpverlening doordenderen. De geesten zijn in Duitsland rijp aan het worden voor een referendum over de vraag of Europa meer of minder een eenheid moet worden. In Engeland overweegt de regering-Cameron een referendum over de vraag of het land, dat economisch volledig is ingestort, wel of niet de weg naar onafhankelijkheid van Europa moet inslaan.

Wanneer de Duitse bevolking erachter komt hoeveel geld dat land heeft uitstaan in Zuid-Europa is het gedaan met de eenheidszaak, betoogt René Tissen van de Business Universiteit Nyenrode. Het opbreken van Europa zal dan snel een feit zijn.

In onderstaande video zet filmmaker Aris Hatzistefanou vraagtekens bij de weg die EU-leiders hebben ingeslagen om de schuldencrisis op te lossen.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

voor mij mag het dan komt er geen nieuwe wereld orde want dan zijn we slaaf …maar dan is deze niet thuis …ik vraag er niet om laat mooi uit

King of Light
King of Light
11 jaren geleden

Het is gewoon onzin zoiets te ontwikkelen om iets in stand te houden. Dat doe je alleen om later weer de boel uit te kunnen breiden om vervolgens weer op de oude voet verder te gaan zoals dat nu is. Zo blijft de elite toch haar macht uitoefenen. Een slechte zaak dus, deze ontwikkeling. Lijkt wel alsof Nederland en Duitsland al tot 1 land behoren de “Guldenmark”. Merkwaardig idee.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
11 jaren geleden

+1 voor die gast in het filmpje

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

Beste Niburu, ik kan de bronlink niet openen :/

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x