Buitenland

Petitie om 47 Amerikaanse senatoren te vervolgen voor verraad 210.000+ keer ondertekend

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het politieke debat over een nucleair akkoord met Iran leidt in de Verenigde Staten tot ongeziene politieke ingrepen. Maandag verstuurden 47 Republikeinse senatoren een open brief aan de leiders van de Islamitische Republiek Iran waarin ze betogen dat een nucleair akkoord zonder parlementaire bekrachtiging niet veel waard is.

Zo’n akkoord, schrijven ze, kan door de volgende Amerikaanse president met een pennenstreep ongedaan gemaakt worden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vorige week tegenover het Amerikaanse parlement dat zo’n akkoord de weg zou plaveien voor een Iraanse kernbom, in plaats van die bom onmogelijk te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het Witte Huis en de president waren op zijn zachtst gezegd niet blij met de brief, die is geschreven door senator Tom Cotton (foto). “Ik denk dat het wat ironisch is dat Amerikaanse parlementsleden op dezelfde lijn zitten als de hardliners in Iran,” zei president Obama. “Dat is een ongewone coalitie.”

Voor de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif is de brief voornamelijk een propagandamiddel. “Het is interessant om vast te stellen dat sommige politieke groepen zo bang zijn voor een dergelijk akkoord, dat ze naar onconventionele methodes grijpen,” zei hij.

Een petitie op whitehouse.gov die oproept tot gerechtelijke vervolging van de 47 senatoren, is inmiddels al meer dan 210.000 keer ondertekend. Omdat er binnen 30 dagen meer dan 100.000 handtekeningen zijn opgehaald, moet het Witte Huis op de petitie reageren.

De starter van de petitie stelt dat de 47 senatoren zich schuldig hebben gemaakt aan verraad door de Logan Act uit 1799 te overtreden, een wet die onbevoegden verbiedt te onderhandelen met buitenlandse overheden.

Professor Jerome Barron van de George Washington University zei dat hij de brief van de senatoren ‘respectloos’ vindt, maar gelooft niet dat ze verraad hebben gepleegd. Toen perschef Josh Earnest van het Witte Huis werd gevraagd naar de mogelijke overtreding van de Logan Act, zei hij dat het ministerie van Justitie zich daarover moet buigen.

[ABC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Toch wel mooi dat dit soort en vele andere zaken gebeuren als het een einde van een tijd is met het begin van een nieuw.

Kort gezegd er word geheel niemand vervolgt men schept wel de illusie zoals al vele jaren word gedaan.

koekje
koekje
9 jaren geleden

Dus die suffe Amerikanen zijn wel degelijk wakker?

Matt
Matt
9 jaren geleden

Waar een wet uit 1799 toch nog goed voor kan zijn. Pluimpje voor die starter die dit heeft uitgezocht.
Nu de presidenten nog die massa moord hebben gepleegd.

Libertad
Libertad
9 jaren geleden

Vraag me af wat er met Libië was gebeurd als Gaddaffi de beschikking had gehad over een aantal nucleaire wapens waarmee het zich defensief had kunnen wapenen tegen de agressie van westerse mogendheden. Waarschijnlijk had Gadaffi nog geleefd en was de centrale bank, olie en water nog in handen van Libië. Een nucleaire wapen kan in ‘verkeerde’ handen een bedreiging vormen voor naties die heel andere bedoelingen hebben met een land, maar in de handen van een land wat wordt bedreigd door imperialistische mogendheden kan het ook zorgen voor het behoud van de nationale en soevereine macht, vrede en vrijheid. Als geen enkel land zou beschikken over nucleaire wapens, dan zou een land die het wel zou willen hebben een bedreiging kunnen vormen, maar helaas liggen zaken er zo niet bij en hebben landen als Israël, Amerika, Rusland, Frankrijk, Engeland, India en Pakistan wel de beschikking over deze wapens en vormen daarmee een bedreiging voor landen die er niet over beschikken.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x