De eigenaresse van restaurant Pappadavada in India bewaart restjes eten, en zet ze in een koelkast aan de kant van de weg. Ze kwam op dit idee nadat ze mensen naar eten zag zoeken in vuilnisbakken. Dat schrijft The Independent.
Minu Pauline (28) zegt rond de 80 restjes eten per dag in de koelkast te zetten. Er zijn inmiddels meer mensen en restaurants die maaltijden in de koelkast plaatsen.
De eigenaresse zegt met dit hartverwarmende idee iets te willen doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Haar restaurant heeft dagelijks veel overschotten, die normaal gesproken gewoon weggegooid worden.
De koelkast kan 24 uur per dag worden gebruikt. Iedere avond halen tientallen mensen er eten uit. “Ik heb zoveel glimlachende klanten,” zegt Pauline. “Ik kan de positiviteit gewoon voelen in mijn restaurant.”
[Refdag]
Hersenchirurg vertelt over zijn bijna-doodervaring. Dit is wat hij meemaakte in het hiernamaals
Verijdelde Russische hackaanval op OPCW in Den Haag is evident voorbeeld van fake news. Deze twee hoogleraren leggen uit waarom
Wat zoal wordt aangetroffen in het drinkwater
VIDEO: Is dit het moment waarop MH17 werd neergehaald door een gevechtsvliegtuig?
‘ING bank vindt het belangrijk u even te laten weten dat de pijn die u aan de pomp ervaart goed is’
Ik werd misbruikt door zeer machtige mensen. Slachtoffer kindermisbruik spreekt zich uit over VIP-pedonetwerk
Snowmageddon in Canada: zo ziet Newfoundland eruit na een recordbrekende sneeuwstorm
Nog even over het weghalen van migrantenkinderen bij hun ouders. Luister hier goed naar
Een wereld van vrede en overvloed, is het mogelijk? – Channeling 17-02-2022