Natuur en Milieu

Russische president Poetin: “Global warming is bedrog”

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Vladimir Poetin is van mening dat global warming ‘bedrog’ is. Volgens Poetin is er geen sprake van klimaatopwarming. Hij spreekt van een complot om de industriële ontwikkeling van verschillende landen te beteugelen, waaronder die van Rusland. Dat zegt politiek analist Stanislav Belkovsky.

“Dit is de reden waarom het onderwerp nauwelijks wordt besproken door de Russische massamedia en mensen in de Russische samenleving,” zei Belkosvky. Poetin zet al sinds het begin van de jaren 2000 vraagtekens bij de door de mens veroorzaakte global warming.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Ongefundeerd

“Wij hebben ontdekt dat klimaatverandering bestaat, maar cyclisch van aard is,” zei Poetins voormalige economisch adviseur Andrey Illarionov. “De antropogene rol is erg beperkt. Het klimaat is een ingewikkeld systeem en tot dusver is het bewijs voor de noodzaak om global warming te ‘bestrijden’ ongefundeerd.”

De Russische staatsmedia besteden nauwelijks aandacht aan global warming. Volgens Russische mediamagnaten heeft dat niets te maken met het standpunt van Poetin, maar gaat alle aandacht op dit moment uit naar de zwakke economie en werkloosheid.

‘Niet te wijten aan menselijke activiteit’

“Het is lastig om journalisten te laten schrijven over dingen die te midden van de economische crisis weinig prioriteit hebben,” zei Galina Timchenko, die zelf een nieuwssite runt. “Het Russische volk vindt klimaatverandering niet erg interessant.”

In 2010 erkende Poetin dat het klimaat aan verandering onderhevig is, maar hij voegde daaraan toe dat die verandering waarschijnlijk niet is te wijten aan menselijke activiteit.

[Reuters, The Daily Caller]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x