Gezondheid

Studie: Door te mediteren hoef je veel minder vaak naar de dokter of het ziekenhuis

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gezonder leven hoeft niet moeilijk te zijn. Uit een nieuwe studie blijkt dat je door te mediteren veel minder vaak naar het ziekenhuis hoeft. Lichaam en geest in balans brengen is daarbij de sleutel.

Hoewel je niet gelijk sterft aan ziektes die gerelateerd zijn aan stress, brengen ze na verloop van tijd wel steeds meer schade toe. Naar schatting 70 procent van alle ziekenhuisbezoeken is terug te voeren op stress.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onderzoekers van het Massachusetts General Hospital analyseerden gegevens van 4000 mensen die tussen 2006 en 2014 op aanraden van hun huisarts ontspanningstechnieken probeerden. Deze groep werd vervolgens vergeleken met een groep van 13.000 mensen die dit advies niet kregen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die aan meditatie en yoga deden in vergelijking met de controlegroep 43 procent minder vaak een beroep deden op de gezondheidszorg. De mensen die ontspanningstechnieken oefenden gingen dus minder vaak naar het ziekenhuis, hoefden minder tests te laten doen en belandden minder vaak op de spoedeisende hulp.

Je hoeft niet te wachten tot ontspanningstechnieken een vast onderdeel vormen binnen de geneeskunde. Je kunt nu al beginnen met mediteren. En het kost niets.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

[Quartz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x