Binnenland

Top 15 graaiers in het onderwijs

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Algemene Onderwijsbond (AOb) stelde de jaarlijkse lijst van grootverdieners in de onderwijswereld samen en is geschokt over de bedragen.

De bond vreest dat bestuurders van onderwijsinstellingen de komende jaren nog steeds exorbitante salarissen zullen krijgen. Volgens de AOb duurt het nog zeker zeven jaar voor de inkomens onder de norm uitkomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voormalig Amarantis-topman Bert Molenkamp staat bovenaan de lijst met bijna vier ton. Dat is inclusief vertrekregeling van 2,5 ton. Op de tweede plaats vinden we Aalt Dijkhuizen van de Universiteit van Wageningen, die ongeveer 3,5 ton opstreek. Bestuursvoorzitter René Smit van de Vrije Universiteit in Amsterdam staat derde met 291.900 euro.

Profiteren

De Tweede Kamer wil de topinkomens in het onderwijs maximeren. De Wet Normering Topinkomens wordt dinsdag 6 november door de Eerste Kamer behandeld, maar in de aanlooptijd voor de wet kunnen onderwijsbestuurders nog jarenlang tonnen incasseren.

“We zien weer dat bestuurders en soms zelfs oud-bestuurders van onderwijsinstellingen vele tonnen op hun rekening bijgeschreven krijgen,” lichtte AOb-voorzitter Walter Dresscher toe. “Wij vrezen dat veel bestuurders de komende zeven jaar nog volop profiteren van geld dat naar de klas zou moeten gaan.”

Een aantal instellingen zal de salarissen in lijn brengen met de wet. Zo neemt René Smit genoegen met een lager loon. Datzelfde geldt voor Marcel Wintels van Fontys.

Gênante vertoning

Dit jaar probeerden bestuurders uit het voortgezet onderwijs met zichzelf een cao te regelen zodat ze boven het maximumtarief konden uitkomen. Ze hielden de vakbonden er buiten en gingen in onderhandeling met hun eigen club: de VO-raad.

“Je zou denken dat zo’n gênante vertoning geen navolging krijgt, maar we zien bij het basisonderwijs een vergelijkbare beweging,” zei Dresscher. “Die sector heeft sinds 2009 al geen cao meer.”

Bekijk hier (pdf) de top 15 graaiers in het onderwijs.

Bron: Aob.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
11 jaren geleden

Daarom zijn wij misschien ook wel het enige land, waar we zelf zoveel voor onderwijs moeten betalen.
Zoals het nu lijkt met onze VVD gaat straks alleen de kouwe kak nog studeren en krijgt het gepeupel geen kans meer.

biff
biff
11 jaren geleden

Nou já zeg, daar zit toch wel een heel raar luchtje aan, die bestuurders verdienen veel te veel!
Ik stel voor dat ze razendsnel minstens de helft terugstorten,

en anders kielhalen!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Pink Floyd: Whe don,t need no education.(brick in the wall)Alice cooper: schools out. http://www.youtube.com/watch?v=VBEcLxnXVAc&feature=related De rovers zitten zelfs op scholen.Wat leren je kinderen dan op scholen????

jacky
jacky
11 jaren geleden

geen hond die er nog van wakker ligt…..het duurt 7 jaar alvorens men dit veranderd heeft en de btw verhoging, eigen risico etc jagen we er in 2 maanden in, voor de slaafse burger, die maar alles pikt en stevig in de angst zit, en die paar die zich roeren , zijn te weinig in aantal……..dit is , zijn en blijven toch lachertjes…. ik zou zeggen..onderwijs, graai zoveel je kan, ze geven jullie alle tijd…

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x