Mens en Dier

Tv-programma’s kunnen kindergedrag beïnvloeden (video)

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door peuters naar educatieve in plaats van gewelddadige televisieprogramma’s te laten kijken kan hun gedrag worden verbeterd, zo is gebleken uit een nieuwe studie.

De resultaten kunnen helpen bij het vinden van manieren om agressief en gewelddadig gedrag bij jonge kinderen te vermijden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Met tussenpozen vulden 565 ouders uit de Amerikaanse stad Seattle een vragenlijst in over het tv-kijkgedrag van hun kinderen. De helft van de ouders liet hun drie- tot vijfjarige kinderen Sesamstraat en Dora kijken in plaats van meer gewelddadige programma’s zoals Power Rangers. De overige ouders kregen advies over gezond eten.

Spelletjes

Na zes maanden was het gedrag van beide groepen kinderen verbeterd, maar het gedrag van de kinderen die minder gewelddadige televisieprogramma’s keken bleek net iets beter te zijn.

Nancy Jensen nam samen met haar zesjarige dochter deel aan de studie. Ze werd tijdens de studie met haar neus op de feiten gedrukt. “Ik had niet in de gaten hoeveel tv Elizabeth keek en hoeveel ze in haar eentje keek,” zei ze.

Jensen zei dat het gedrag van haar dochter na de veranderingen was verbeterd en ze blijft bepalen waar Elizabeth en haar twee jaar oude broertje Joe naar kijken. Ze besloot de televisie vaker uit te zetten en Elizabeth meer spelletjes te laten doen. Ook liet ze haar tekenen en ging ze vaker met haar naar buiten.

Positieve kant

Na de studie gingen de onderzoekers van het Seattle Children’s Research Institute nog eens op bezoek bij de kinderen. Ze leken het spelen met blokken en buiten spelen boven tv-kijken te verkiezen.

De onderzoekers worden geprezen omdat ze hebben gekeken naar de invloed van positieve in plaats van negatieve televisieprogramma’s.

“Het is mooi dat mensen naar de positieve kant kijken,” zei Dr. Michael Rich van het kinderziekenhuis in Boston. “Omdat niemand stopt met tv-kijken moeten we goede alternatieven voor kinderen hebben.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
11 jaren geleden

‘T is niet waar! Daar moet je toch echt voor gestudeerd hebben hoor.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Zucht….Moest dit nog onderzocht worden terwijl wij allemaal allang weten dat kinderen/volwassenen kopieergedrag hebben? Ik hoop dat men wat nuttigers met dit onderzoek doen namelijk dit rapport naar alle producers te sturen met een klemmend verzoek om het roer om te gooien. We willen allemaal hetzelfde, in vrede te leven!

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

Hoezo kunnen? Dat doen ze al jaren en jaren met mede weten van de overheid. Ik ontdekte het begin jaren ’80 en ben sinds dien op een andere manier en veel minder tv gaan kijken en computer spelletjes spelen doe ik niet. Een boek lezen of lekker wandelen interesseren me meer.

dreamfall
dreamfall
11 jaren geleden

ik keek vroeger naar rembo & rembo en Purno de Purno. pipi ennz enz enz.

En toen kon er veel meer dan nu.

De betutteling slaat te veel door.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x