Homepagina » UFO » UFO-waarnemingen boven Amerikaanse steden na 50 jaar nog steeds een mysterie
UFO-waarneming boven Amerikaanse stad na 50 jaar nog steeds een mysterie

UFO-waarnemingen boven Amerikaanse steden na 50 jaar nog steeds een mysterie

Vijftig jaar geleden haalden UFO-waarnemingen boven de Amerikaanse staat Illinois het wereldnieuws.

Mensen zagen een reusachtige lichtbol die door de lucht zweefde en plotseling richting het westen schoot.

Op 9 maart 1967 zag hulpsheriff Frank Courson boven de stad Galesburg twee cirkelvormige objecten met aan de onderkant een rood licht. Rond de objecten waren volgens hem een wit en een blauw licht te zien.

Landingsplaats

Vanwege zijn staat van dienst en het feit dat hij piloot was geweest, werd hij gezien als een geloofwaardige getuige.

Zo’n 15 andere mensen claimden de objecten ook te hebben gezien. Een boer zei dat UFO’s zijn weiland gebruikten als landingsplaats. Niemand nam hem serieus.

Volgens sommigen waren de objecten vliegers die voorzien waren van rode lichten. Dit verklaart echter niet ieder aspect van de waarnemingen, schrijft de krant Journal Star.

Wegschoot

Op 10 maart 1967 was Judy samen met haar zus op weg naar huis toen het stel plotseling een grote gloed in de lucht zag boven de stad East Peoria. Ze besloten langs de kant van de weg te gaan staan.

“Het zag er een beetje groen uit,” zei Judy. “Het bewoog zich niet voort als een vliegtuig.”

Het object bleef enige tijd hangen in de lucht, toen het plotseling wegschoot. Judy belde de politie en deelde haar verhaal.

Geen verklaring

Ze bleek niet de enige te zijn. Een man had een ‘witte gloed’ gemeld. Een ander had een ‘fel oranjekleurig object gezien in de lucht’, dat ook was waargenomen door twee politieagenten.

Judy heeft geen verklaring voor de waarneming. “Ik heb geen idee,” zei ze. “Ik had niet gedronken. Ik weet niet wat het is geweest.”

[Journal Star]
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kernfysicus: "Aliens bezoeken de aarde, geen twijfel over mogelijk"

Kernfysicus: “Aliens bezoeken de aarde, geen twijfel over mogelijk”

De Canadese kernfysicus Stanton Friedman heeft gezegd dat aliens onze planeet meerdere keren hebben bezocht, maar nog niet van plan zijn zich bekend te maken. Volgens Friedman is er geen twijfel ...

'Onnatuurlijke structuren' op de maan zijn bewijs voor 'basis die NASA verborgen houdt'

‘Onnatuurlijke structuren’ op de maan zijn bewijs voor ‘basis die NASA verborgen houdt’

Op de maan is een ‘buitenaardse structuur’ gespot, zo claimen UFO-jagers. Het schijfvormige object zou een maanbasis voor aliens kunnen zijn, schrijft de Daily Mail. Volgens het YouTube-kanaal SecureTeam10 houdt de ...