Archeologie

Uitvoerend producent Maya-documentaire verdwijnt samen met de beelden

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De documentaire Revelations of the Mayans 2012 and Beyond is ontaard in chaos. De uitvoerend producent is verdwenen met een tiental harde schijven en computers die het beeldmateriaal voor de film bevatten.

Uit documenten die in handen zijn gekomen van TheWrap blijkt dat filantroop en schrijfster Elisabeth Thieriot het materiaal in bezit zou hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Filmmaker Raul Julia-Levy heeft ook drie anderen aangeklaagd wegens diefstal: Eduardo Vertiz Mascarenas, Emiliano Chaparro Martinez en Eduardo de la Cerda. “Ze is ervandoor gegaan met de beelden,” zei Julia-Levy. “Ze mocht het land niet verlaten, maar dat heeft ze toch gedaan.”

Twijfels over identiteit

De documentaire moest gaan onthullen hoe bepaalde archeologische ontdekkingen geheim zijn gehouden en dat de Maya’s contact hadden met buitenaardse wezens.

Sommigen beweren dat Julia-Levy niet is wie hij zegt dat hij is. De Los Angeles Times en de New York Times wijdden in respectievelijk 2007 en 2005 een artikel aan de twijfels over zijn identiteit.

De openbaar aanklager van de Mexicaanse staat Campeche heeft Thieriot en twee anderen opgedragen de harde schijven en computers af te staan.

Contact met buitenaardsen

thieriot29347349843434In een andere brief van de hand van Ramon Carrasco Vargas van het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis aan Elisabeth Thieriot is te lezen dat ‘de beelden die in de archeologische zones in Calakmul en op het eiland Jaina zijn gemaakt niet mogen worden gebruikt en per ommegaande moeten worden geretourneerd’.

De documentaire Revelations of the Mayans 2012 and Beyond is begin dit jaar opgenomen in de Mexicaanse staat Campeche en Guatemala. Onder meer zouden onbekende artefacten uit de Mayasteden Calakmul in Mexico en El Mirador in Guatemala worden getoond.

De film zou bewijzen dat de Maya’s in contact stonden met buitenaardsen die belangrijke boodschappen voor de mensheid hadden achtergelaten. Vorig jaar vroeg Niburu zich af welke kant de documentaire zou opgaan. Inmiddels lijkt het project alles weg te hebben van een publiciteitsstunt.

Bron: Thewrap.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x