Gezondheid

“Vaccin tegen baarmoederhalskanker had nooit goedgekeurd mogen worden”

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een groep van 64 Japanse vrouwen die te kampen hebben met gezondheidsproblemen als gevolg van vaccins tegen baarmoederhalskanker, gaat een rechtszaak aanspannen tegen de Japanse overheid en twee medicijnmakers.

De slachtoffers, voornamelijk tieners, eisen een schadevergoeding van in totaal 960 miljoen yen (8,2 miljoen euro). De vrouwen hebben vooral last van pijn in hun hele lichaam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zenuwaandoeningen

De advocaten van de slachtoffers merken op dat de vaccins tegen baarmoederhalskanker zenuwaandoeningen en andere problemen veroorzaken vanwege de immuunreacties die ze uitlokken.

Ze voegen toe dat de Japanse overheid het vaccin nooit had mogen goedkeuren. De vaccinmakers, Merck en GlaxoSmithKline, moeten aansprakelijk worden gesteld, aldus de advocaten.

Duidelijkheid

Masumi Minaguchi, één van de advocaten, zei: “We willen door middel van deze rechtszaken duidelijkheid scheppen over de verantwoordelijkheden van de overheid en de medicijnmakers zodat de slachtoffers niet meer in angst hoeven te leven.”

Het vaccin tegen baarmoederhalskanker werd in april 2013 toegevoegd aan het Japanse vaccinatieprogramma. De overheid besloot het vaccin in juni dat jaar niet langer aan te raden na meldingen over schadelijke bijwerkingen. De Japanse vereniging voor kindergeneeskunde is van mening dat het vaccin veilig is.

Foto: KYODO

[Japan Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Toxisch Chemisch afval gecombineerd met bio-chemische experimenten direct in je bloedbaan tegen hoge prijzen. Wie is dom genoeg om zoiets te doen? Als iemand zegt dat je kan vliegen spring je dan ook van de eerste de beste brug af om het uit te proberen? Waarom laten de mensen dit soort dingen doorgaan?

Wim
Wim
7 jaren geleden

Ik heb een alternatief, de voorhuid van penis weghalen.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x