Mens en Dier

VIDEO: Indische jongen met staart aanbeden als herboren god

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In India wordt een 13-jarige jongen aanbeden als een herboren god door zijn ‘staart’. De lokale hindoebevolking ziet de jongen, die ze ‘Balaji’ noemt, als de reïncarnatie van de apengod Hanoeman.

De jongen ontvangt zijn volgers in de Arshid Ali Khan-tempel. Ze laten er giften en geld achter in ruil voor een zegen. De inmiddels 30 centimeter lange staart van Amar Singh is in elkaar gevlochten met de lange, donkere zwarte haren die uit zijn rug groeien. Zijn familie zegt dat Amar geboren is met haren van ongeveer 2,5 centimeter op zijn rug.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zijn vader is trots op hem: “Hij is een geliefd kind en een normale jongen die het goed doet op school,” zei hij. De jongen zei over zijn staart: “Ik hou van mijn staart. Het is een geschenk van God. Het is ongewoon, maar de mensen respecteren me en buigen voor mij. Ik voel me speciaal.”

Volgens artsen gaat het om een abnormale vergroeiing van de ruggengraat. Ze waarschuwen dat de jongen zonder operatie gehandicapt door het leven zal gaan door de onnatuurlijke positie van zijn ledematen. Hij zit nu al vaak in een rolstoel omdat lopen voor hem lastig is.

Hoewel het jongetje als een god wordt vereerd, zal hij het aanhangsel moeten verwijderen als hij ooit normaal wil kunnen lopen. Zijn familie heeft artsen gevraagd wat ze voor hem kunnen doen. “Ze kunnen mijn staart weghalen,” aldus de tiener. “En ik denk dat mensen dan nog steeds in me geloven.”

Eerder dit jaar kwam de Indiër Chandra Oraon al in het nieuws. Op de rug van de 35-jarige man groeide een staart van bijna 40 centimeter.

[Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
9 jaren geleden

Wel een raar gezicht…..brr

Onno Westerman
Onno Westerman
9 jaren geleden

Ha ha wat een nutcases !

biko
biko
9 jaren geleden

Mensen grijpen ook alles aan ter bevestiging van hun geloof.

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Hoeveel mensen “aanbidden ” nog veel vreemdere zaken ?
Je denkt dan dat we de Middeleeuwen voorbij zijn en dat er toch enige mate van ontwikkeling in de mens heeft plaatsgevonden …en dan dit.
Kwakzalvers, tovenaars heksen, voorspellers, het is er nog allemaal en zo te zien zal het niet snel veranderen.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x