Universum

VIDEO: “Stonehenge ontdekt op Mars”

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op Mars is een mysterieuze steencirkel ontdekt, die de naam Marshenge heeft gekregen. Volgens alienjagers doet de cirkel sterk denken aan Stonehenge in het Engelse Wiltshire.

De vreemde verzameling stenen is volgens sommigen achtergelaten door een oude Marsbeschaving. Experts hebben in het verleden gezegd dat dergelijke steencirkels kunnen ontstaan door natuurlijke processen die zich ook hier op aarde voordoen. Zo schrijft Jeffrey Kargel van de Universiteit van Arizona dat steencirkels zich op Mars kunnen vormen als gevolg van geologische activiteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op de Facebookpagina van Journey to the Surface of the Mars, waar geregeld ongewone vondsten voorbij komen, werd aandacht besteed aan de steencirkel. Op het YouTube-kanaal Mister Enigma is een filmpje verschenen waarin het object wordt vergeleken met Stonehenge.

Piramides

“Hebben de bouwers van Stonehenge mogelijk een bezoek gebracht aan Mars en hebben ze daar hetzelfde bouwwerk neergezet, of hebben we bezoek gehad van wezens die ons hebben geleerd om deze dingen te bouwen,” zei hij. “Of is het slechts een illusie?”

Schrijver Nigel Watson zei: “Er zijn al vaker piramideachtige structuren gespot op Mars, die vervolgens zijn gelinkt aan de oude piramides op aarde. Marshenge wordt nu gelinkt aan onze eigen prehistorische culturen.”

Aardbeving

“Ondanks alle sceptici zijn dergelijke theorieën niet minder populair geworden,” ging hij verder. “Door de ontdekking van Marshenge lijkt het er sterk op dat astronauten in het verleden ons zonnestelsel hebben bezocht en een blijvende invloed hebben gehad op de geschiedenis van de mens.”

“Het is nogal wat om Marshenge te vergelijken met Stonehenge,” zei Watson. “Je weet bijvoorbeeld niet hoe groot deze objecten zijn of hoe ze er van dichtbij uitzien. Het kan gewoon een verzameling stenen zijn die in een ver verleden door aardbevingen aan het oppervlak zijn gekomen.”

De steencirkel op Mars is gevonden op foto’s die zijn gemaakt door de Mars Reconnaissance Orbiter. Hieronder het filmpje van Mister Enigma:

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x