Propaganda

Videogames verkondigen propaganda van het leger

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1903%20videogames204873428742944Het is een schimmige en lucratieve relatie. Hoe nauw zijn de banden die videogameontwikkelaars onderhouden met diverse onderdelen van het leger? En hoe worden we er door beïnvloed?

Volgens nieuwsberichten op de Iraanse televisie is Kuma Games een internationale distributeur van militaire propaganda. Dat schrijft The Guardian.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens een interview op de Iraanse TV bekende de vermeende Amerikaanse spion Amir Mirzai Hekmati dat hij voor Kuma had gewerkt en dat het bedrijf werd gecontroleerd door de CIA.

Inlichtingenwerk

Geopenbaarde overheidsdocumenten tonen aan dat Hekmati inderdaad werkzaam was voor Kuma en dat de algemeen directeur van het computergamesbedrijf, Keith Harper, toegeeft opdrachten uit te voeren voor het leger.

Hekmati was tussen 2005 en 2007 werkzaam voor het DARPA en werd na zijn verblijf bij Kuma Games naar het bedrijf Cubic gestuurd om inlichtingenwerk te verrichten. Uiteindelijk kwam hij terecht bij het Britse BAE Systems, een multinational op het gebied van defensie die samenwerkt met de CIA.

“Al decennia lang gebruikt het leger videogametechnologie,” zei Nina Huntemann van de Suffolk-universiteit in Boston. “Elk onderdeel van het Amerikaanse leger en vele, vele politiebureaus maken gebruik van videogames om hun personeel te trainen.

Ongezonde relatie

Bronnen binnen het leger lieten weten dat bijvoorbeeld de instrumenten van de Britse Challenger 2 tank erg lijken op de controllers die gebruikt worden voor de PlayStation.

In de negentiger jaren investeerde het Amerikaanse leger tientallen miljoenen in een instituut aan de Universiteit van Zuid-Californië om samenwerkingsverbanden op te zetten met de gamesindustrie en Hollywood, aldus journalist, historicus en schrijver Nick Turse. Hij vindt het een ongezonde relatie.

Bron: Guardian.co.uk

 

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x