Wereld

Voor een dag zetten we het systeem stil: Occupy jezelf

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat er iets mis is in de wereld, en heel veel van die mensen vragen zich af wat zij kunnen doen.

Niet iedereen bezoekt bijeenkomsten en demonstraties, schrijft een weblog vol, schrijft brieven naar parlementsleden en kabinetten, is actief op fora of op straat en in het café.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op vrijdag 28 oktober kan iedereen echter iets doen, namelijk niets: Occupy Yourself.

Het is de bedoeling dat iedereen zich vrijdag 28 oktober – het einde van de Mayakalender – losmaakt, en het systeem één dag uitschakelt. Niet gaan werken, niet naar school, niet naar de sportclub, niet naar de muziekvereniging, geen TV of radio, telefoneer niet, SMS niet, doe alle lichten uit, doe geen boodschappen, ga niet winkelen, koop niets, rij niet met de auto, trein, tram of bus, en doe helemaal niets – niets wat ook maar enigszins iets toevoegt aan het systeem. Lees een boek, ontspan, ga een gesprek aan, speel met je kinderen, bezoek je opa en oma, trek de natuur in, denk na over oorzaken en oplossingen; occupy jezelf.

Door het systeem één dag links te laten liggen kan iedereen laten zien dat hij of zij het niet eens is met de verdeling van de inkomens, met de woekerwinsten van de haute finance, met de organisatie van ons financiële systeem en met het steeds maar weer uit de brand helpen van goklustige en falende bankiers en staatshoofden, en met de ellendige gevolgen van altijd maar meer willen.

Je kunt je onvrede met de gang van zaken in de wereld nu dus een keer tonen door helemaal niets te doen.

Bron: Zonnewind.be

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x