Gezondheid

Waarom kinderen vies moeten worden om gezond te blijven

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen die veelvuldig worden blootgesteld aan microscopische bacteriën blijven gezond, zo blijkt uit nieuw onderzoek in het prestigieuze tijdschrift Science.

Doe al je ontsmettingsmiddelen weg en laat je kinderen in aanraking komen met de echte wereld van bacteriën en microben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Richard S. Blumberg en Dennis L. Kasper van de Harvard Medical School toonden aan dat in pasgeboren muizen die werden blootgesteld aan bacteriën minder killer T-cellen aanwezig waren. Deze cellen helpen ons beschermen tegen aandoeningen als inflammatoire darmziekten en astma, maar als er te veel van zijn hebben ze niets te doen en kunnen ze deze aandoeningen juist veroorzaken.

Commensale bacteriën

Door jonge muizen bloot te stellen aan alledaagse microben ontdekten de wetenschappers dat de dieren werden beschermd tegen ophopende T-cellen en dat ze gezonder waren dan muizen die niet aan de bacteriën werden blootgesteld.

Door pasgeboren muizen bloot te stellen aan commensale bacteriën werd hun immuunsysteem aan het werk gehouden zodat de dieren later in hun leven goed opgewassen bleken tegen allerhande parasieten en bacteriën.

Obsessie met hygiëne

Steeds meer wetenschappers wijten de snelle toename van het aantal voedselallergieën, gevallen van astma en andere immunologische aandoeningen aan onze moderne obsessie met hygiëne. De hygiënehypothese werd in 1989 voor het eerst geopperd door de Britse epidemioloog David Strachan.

Hij stelde dat dergelijke aandoeningen steeds vaker voorkomen omdat jonge kinderen niet worden blootgesteld aan micro-organismen. We proberen krampachtig alle bacteriën uit ons huis te verdrijven met antibiotica en antibacteriële zeep. Het lijkt haast in strijd met de ouderlijke plicht om kinderen vies te laten worden.

Geconditioneerd

Ouders worden via de televisie constant geconditioneerd hoe ze hun keuken brandschoon moeten houden, hoe ze 99,9 procent van de microben die zich schuilhouden in hun badkamer moeten doden en hoe ze zichzelf en hun baby’s constant moeten wassen.

Daar zijn we niet op gebouwd. We zijn ontworpen om in aanraking te komen met microben wanneer we klein zijn. Daar is ons immuunsysteem voor gemaakt. Zoals de Harvard-studie laat zien is er niets mis met een beetje vuiligheid.

Bron: Msnbc.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x