Buitenland

Wat er werkelijk aan de hand is in de Britse steden (video)

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de verslaggeving van de revolutie in Groot-Brittannië interviewde de BBC de West-Indische schrijver Darcus Howe over de situatie in het land.

In dit fragment, dat waarschijnlijk nooit zal worden herhaald door de BBC, zegt Howe dat het niet gaat om relschoppers, maar om een massale volksopstand zoals we nu in Spanje en diverse Arabische landen zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Howe noemt het begin van deze volksopstand een historisch moment. Hij vertelt hoe gekleurde jongeren in Groot-Brittannië worden behandeld door de politie. Zijn eigen kleinzoon is een engel, zo zegt hij, maar de jongen kan zich niet meer herinneren hoe vaak hij zonder duidelijke reden hardhandig is gefouilleerd door de politie.

De jongere generaties staan nu op tegen de onwetendheid van zowel de politie als de regering, vervolgt Howe. Nieuwszenders als de BBC proberen de mensen nog af te schilderen als relschoppers, maar de trend in Europa wordt steeds duidelijker zichtbaar.

De nieuwslezeres probeert Howe nog te beschuldigen zelf te hebben deelgenomen aan rellen, maar aan de reactie van de schrijver te zien blijkt dit juist averechts te werken.

De politiek leiders en de politie hadden dit nooit zien aankomen, maar de jongere generaties laten al enige tijd blijken dat ze niet langer op deze manier behandeld willen worden en beginnen zich te organiseren tegen de gevestigde orde.

Bron: YouTube/yUFOeu

Lees ook: De context van de rellen in de Britse steden kan niet worden genegeerd

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x