Gezondheid

Wereldhandelsorganisatie: Herkomst voedsel gaat de consument niets aan

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel je wilt graag weten uit welk land het voedsel komt dat je elke dag in de supermarkt koopt. Helaas, zegt de Wereldhandelsorganisatie WTO, dat is een barrière voor vrijhandel, en dus mag je dat niet weten.

In 1979 ondertekenden de VS een verdrag dat technische handelsbarrières voorkomt, maar het was aan de Wereldhandelsorganisatie om te bepalen wat de term handelsbarrière inhoudt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Om onverklaarbare redenen is vlees uitgesloten van de barrière, dus consumenten mogen wel weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt. Maar als je graag wilt weten of de honing die je in de supermarkt koopt niet uit China komt, waar de meeste honing lood en antibiotica bevat en vaak geen echte honing is, heb je volgens de WTO niet het recht om dat te weten.

COOL

Country-of-Origin Labeling (COOL) is volgens de WTO niet cool, maar in plaats daarvan een technische handelsbarrière. De Verenigde Staten van Amerika hebben samen met vrijwel alle andere landen ter wereld verdragen met de WTO ondertekend die de intergouvernementele organisatie het recht geven om binnen landen te bepalen wat legaal is en wat niet wanneer een bepaalde kwestie de handel beïnvloedt. Op dit ogenblik beïnvloedt de wetgeving enkel de VS, maar daar kan verandering in komen.

Vrijwel elk land ter wereld heeft haar soevereniteit overgedragen aan de WTO. Bekijk hier een kaart van de wereld die laat zien welke landen wel en niet toebehoren aan de WTO. Na 18 jaar onderhandelen is de toetreding van Rusland tot de WTO nabij. Georgië lag lang dwars, maar inmiddels zijn beide landen tot een akkoord gekomen.

wto213489237298
Landen die toebehoren aan de Wereldhandelsorganisatie WTO (klik om te vergroten)

Tactiek

De WTO praat het concept van technische handelsbarrières op de volgende manier goed: “Technische reglementen en productstandaarden verschillen mogelijk van land tot land. De vele verschillende reglementen en standaarden maken het leven voor producenten en exporteurs alleen maar moeilijk. Wanneer reglementen willekeurig zijn kunnen ze worden gebruikt als excuus voor protectionisme.”

Dit is de tactiek die de WTO gebruikt om de wereld veiliger te maken voor multinationale corporaties. Multinationale corporaties hebben namelijk controle over vrijwel elk aspect van ons leven door verdragen op te stellen die worden geïmplementeerd door de WTO en de Verenigde Naties. Achter de façade van gezondheid en eerlijkheid bevindt zich een realiteit waarin het steeds makkelijker wordt voor de corporaties om hun ongezonde producten te verkopen.

Hoger beroep

Het meeste voedsel wordt nu geproduceerd of gedistribueerd door multinationale corporaties. Door de invoering van de nieuwe regels door de WTO, de VN en de regeringen van landen die in handen zijn van de corporaties hebben we niet langer het recht om te weten wat er exact in ons voedsel zit en waar het vandaan komt. De VS hebben 60 dagen om in hoger beroep te gaan.

Het is mogelijk dat de Amerikaanse regering verkiest om de beslissing te negeren. Veel Amerikaanse milieubewegingen hebben inmiddels hun onvrede geuit over het besluit van de Wereldhandelsorganisatie.

Bron: Gaia-health.com

Gerelateerd: Iran en de Rothschild banken

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x