Buitenland

“Westen gebruikt terrorisme als nieuw instrument om het Midden-Oosten te onderwerpen”

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Westerse landen gebruiken terrorisme als instrument om controle uit te oefenen. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad tijdens een recent interview. Hij zei ook bereid te zijn om op te stappen als daardoor een einde zou komen aan het vier jaar durende conflict.

“Al vanaf het begin was het ons duidelijk dat het terrorisme in Syrië vanuit het buitenland werd gestuurd,” zei Assad tegenover de Iraanse zender Khabar TV. President Assad denkt dat de door Amerika geleide coalitie tegen de Islamitische Staat (IS) ineffectief is omdat het Westen de terreurgroepen niet wil verslaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij zei dat het Westen ervoor wil zorgen dat de verschillende partijen blijven strijden, zodat Syrië, Irak en andere landen in de regio nog decennia of misschien wel generaties lang zwak zullen staan.

Verder uitgebreid

“Hoe kunnen de Verenigde Staten en hun bondgenoten terrorisme of ISIS in Syrië en Irak bestrijden, terwijl hun belangrijkste bondgenoten Erdogan en Davutoglu terroristen steunen en in staat stellen de grens over te steken en wapens, geld en vrijwilligers mee te nemen?” vroeg hij zich af.

Sinds de vorming van de anti-ISIS-coalitie heeft de terreurgroep zich verder uitgebreid en zijn er meer strijders bijgekomen, aldus de Syrische president. “Als God het wil zullen Syrië, Iran en Hezbollah in staat zijn om het terrorisme – dat een nieuw instrument is om de regio te onderwerpen – te verslaan,” benadrukte hij.

Betere kans op succes

Hij denkt dat Rusland, Iran, Irak en Syrië een betere kans hebben op succes. “Rusland heeft nooit geprobeerd iets op te dringen aan Syrië,” zei hij. “In tegenstelling tot de VS is Rusland tegen bemoeienis, hegemonie en overtredingen van het VN-Handvest.”

President Assad zei dat hij bereid is om met alle Syriërs in dialoog te gaan, maar niet met buitenlandse machten. “Als het Syrische volk beslist dat een bepaald individu moet blijven, blijft hij; en als het Syrische volk beslist dat hij moet gaan, gaat hij gelijk,” zei de president. “Als mijn vertrek de oplossing is, zal ik opstappen.”


[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x