Archeologie

Wie heeft deze oude metalen buizen diep in de bergen aangelegd?

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gaat om één van de grootste mysteries van de Oude Wereld. Op de berg Baigong in de Chinese provincie Qinghai bevindt zich een vreemde piramidevormige constructie vol grotten die symmetrische buizen bevatten.

De buizen liggen diep in het gesteente en lijken uit te komen in een nabijgelegen meer. Zijn ze aangelegd door buitenaardsen?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De website Atlas Obscura meldt het volgende over dit mysterie:

De roestige pijpen, die een doorsnee hebben tot zo’n 40 centimeter, komen van diep uit de berg en leiden naar een zoutwatermeer 80 meter verderop. Veel van de holle buizen hebben dezelfde omvang en lijken met een bepaald doel te zijn geplaatst.

De oude objecten zijn zo diep in de berg aangebracht dat kan worden uitgesloten dat ze zijn gemaakt door moderne mensen. In het onherbergzame gebied worden alleen af en toe nomaden gezien. Tenzij deze nomaden in het geheim zeer bedreven zijn geraakt in metallurgie, zijn deze buizen niet gemaakt door mensen. Sommige experts denken dan ook dat de artefacten zijn achtergelaten door buitenaardse wezens.

Boomwortels

De eerste wetenschappers die het fenomeen hebben onderzocht, concludeerden dat de buizen voor 92 procent uit veelvoorkomende mineralen en metalen en voor 8 procent uit onbekende materialen bestaan.

De meest recente onderzoekers die de buizen hebben bestudeerd, menen dat ze bestaan uit gefossiliseerde afgietsels van boomwortels. Ze denken dat de roestige buizen het resultaat zijn van boomwortels die het proces van pedogenese (bodemvorming) en diagenese (bodem die verandert in gesteente) hebben doorlopen.

De buizen blijken onder meer organisch materiaal en zelfs microscopische groeiringen te bevatten. De wortels zijn na de overstroming van een oud meer meegevoerd met het water, aldus de onderzoekers.

Bron: Atlasobscura.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vincent
vincent
10 jaren geleden

Prettig nieuws. Mijn dag is weer opgefleurd.

octavium
octavium
10 jaren geleden

AAAAAAA waarom gelijk buitenaardsen erbij halen!!!!
Niet alles wat niet direct verklaarbaar is is door buitenaardsen gedaan. Ga nou niet hier de mening van Ancient Aliens verkopen. Die beginnen daar ook standaard mee. Geef mensen uit de oudheid wat credits. En nee niet over de piramides beginnen… ook daar zijn meer realistische verklaringen voor…zucht…

biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Interessant, maar ik zie niet echt een basis voor de link met ‘buitenaardsen’.

sander
sander
10 jaren geleden

”Zijn ze aangelegd door buitenaardsen?”

Sorry, daar stopte ik met lezen. Wat een inhoudloze en volstrekt overbodige beredenaties weer (die overigens alleen gebaseerd lijken te zijn op een irritant menselijke gewoonte van het te willen benoemen van iets wat je niet begrijpt. Een ander goed voorbeeld: geloof)

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x