Gezondheid

100 jaar medische leugens

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons huidige bewerkte voedsel en synthetische geneesmiddelen ondermijnen onze gezondheid.

Dankzij de heilzame werking van de geneeskunde op de volksgezondheid, worden we steeds ouder. Maar ouderdomsziekten en de hieraan gerelateerde gezondheidsklachten nemen hand over hand toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hoe gezond is ons voedsel? Hoe gezond zijn geneesmiddelen? Staat bij fabricage en gebruik ervan de gezondheid wel voorop, of spelen andere motieven een hoofdrol? Wetenschapsjournalist Randall Fitzgerald geeft in 100 jaar medische leugens een kijkje in de verbijsterende wereld van synthetische stoffen in onze voeding en medicijnen.

Laatste redmiddel

Alle kankersoorten zijn de afgelopen 50 jaar met 85 procent toegenomen. De grootste stijging is te zien bij kinderen met kanker. Diabetes type 2 is inmiddels een epidemie geworden. Er komen steeds meer vaccins die het immuunsysteem alleen maar verzwakken en er is een sterke stijging van het aantal kinderen met chronische klachten.

Uit de traditionele geneeskunde stamt het gezegde ‘de natuur geneest – de arts is slechts haar assistent’. Het advies van Hippocrates was: eerst dieet, dan pas medicijnen en als laatste redmiddel chirurgie. Moderne artsen hebben de volgorde omgedraaid. Medicijnen bestonden vroeger voornamelijk uit kruiden en plantenextracten, maar tegenwoordig wordt er zoveel mogelijk naar gestreeft de werkzame stoffen synthetisch na te maken.

Het milieu is zo verzadigd met chemicaliën dat er ook steeds meer in ons voedsel terechtkomen. Restanten van pesticiden, kunstmest en de vele bewerkingen die ons voedsel ondergaat. Denk aan toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen, stabilisatoren, antioxidanten, houdbaarheidsverlengende middelen, stoffen die de bereiding versnellen, smaakversterkers, enzovoorts. Ook alle verpakkingen en met name plastics lekker chemicaliën in de voeding.

Mythen

De feiten staat in schril contrast met onze gerieflijke wereldvisie. Overheden en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) doen er alles aan om ons gerust te stellen, voornamelijk door ons voor te liegen.

Al vele jaren worden we voorgelogen over bijvoorbeeld fluoridering van drinkwater, cholesterol, Ritalin, aspartaam en voedselveiligheid. In de loop der tijd hebben de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de geneeskunde ons veel aangepraat.

Fitzgerald ontzenuwt enkele mythen zoals ‘De overheid weet wel wat veilig is’, ‘Etiketten vertellen de waarheid’, ‘De giftigheid zit in de dosering’, ‘We krijgen alle vitaminen binnen die we nodig hebben’, ‘Vaccinaties zijn heilzaam’ en ‘Kunststoffen zijn onschadelijk’.

De wetenschapsjournalist pleit voor de overstap op oosterse geneeswijzen en andere alternatieve leefstijlen en natuurgeneeswijzen met zelfreiniging van het lichaam.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
waarheid
waarheid
10 jaren geleden

zo werkt het plan van de NWO

lambertus
lambertus
10 jaren geleden

Het is heel gemakkelijk om de mensheid te misleiden…maar het blijkt bijna onmogelijk om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is!!!

Lichtwezen
Lichtwezen
10 jaren geleden

Het is volgens Jozef Rulof dat het reeds vast staat als wij de ogen open doen (bij de geboorte) wanneer wij over (mogen) gaan!
Dit is een moeilijk te vatten iets en wellicht nog moeilijker om dit te accepteren. Iedereen heeft het recht om op een zo vreedzame wijze over te gaan en het geeft natuurlijk niemand het recht om mensen op barbaarse wijzen te behandelen te beroven van zijn waarde en geld! (bestudeer de boeken van Rulof http://www.rulof.org)

Jelle
Jelle
10 jaren geleden

Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x