UFO Database Archief

17-18 april – Veel ‘spheres’ overdag gezien boven Nederland

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

 

19 April 2010 – De laatste paar dagen zijn er op ons UFO-meldpunt verschillende meldingen binnengekomen van ‘witte bolletjes’ die boven heel Nederland werden gespot.

De objecten vielen bij de getuigen direct op in de strak blauwe lucht. Doordat er de afgelopen dagen geen vliegverkeer in de lucht was, zijn dergelijke bollen of lichtjes niet toe te schrijven aan conventionele toestellen (landingslichten). Een aantal heeft foto’s kunnen maken van deze objecten.

Hieronder leest u de meldingen:

Rotterdam – 17 april

Tijd: Zaterdagochtend, even voor 10 uur.
Weertype: Onbewolkt zon.
UFO kenmerken: Leek op een klein vliegtuig. Grijs wit [er was veel weerspiegeling op dit object door op komende zon]. Het vloog ook niet zo hoog en je kon het makkelijk met het blote oog zien. Het kwam van uit het zuidwesten en ging naar het noordwesten. Het vloog ook met de zelfde snelheid als een vliegtuig.

Ik lag nog in bed beetje wakker te worden en dan kijk ik altijd naar de vogels die langsvliegen [ik heb een mooi uitzicht op het zuid westen]toen ik opeens iets aan zag komen vliegen. Ik dacht dat het een grote vogel was [maar daar was het te groot voor]. Ik sprong uit m’n bed om het beter te kunnen zien [het was geen vogel]. Toen het over het huis vloog ben ik aan de voor kant gaan kijken maar heb het niet meer gezien. Ik dacht dat het vliegverkeer weer was begonnen. Heb de tv aangezet om te kijken of dat zo was maar niet dus. Weet niet wat het geweest is, misschien hebben meer mensen het gezien.

Groetjes uit Rotterdam.

Flevoland – 17 april

Ik heb deze site tot op de dag van vandaag nooit gezien, ook nooit dergelijke dingen.

Ik weet niet hoe het met ufo’s zit, of met buitenaardse dingen, mHet is helemaal niet zoals ik soms op filmpjes zag, de enige reden waardoor ik het zag was ook door een schittering of weerkaatsing. Daarna zag ik het nog ruim 10 á 15 seconde.

Wat ik wel weet is dat het in geen mogelijkheid een vliegtuig kon zijn. Ik snap ook niet HOE het een vliegend object kon zijn, er zit toch as in de lucht?

Ben ik nu gek? Of wat kan het zijn.

anoniem

Maastricht – 17 april

Tijd: 17 april, omstreeks 13.00 uur.
Locatie: Maastricht Airport.
Weer: Strak blauwe lucht.

Ondanks de sluiting van ons luchtruim zagen wij (mij collega en ik) een witte bol overvliegen van oost naar west. Ik schat de hoogte op ongeveer 3 km. De bol vloog in de richting België en maakte daar een haakse bocht richting het zuiden om vervolgens uit het zicht te verdwijnen. Door de verrekijker kon ik een ovaalvormig object waarnemen.

Groet,
P.

Krommenie – 18 april

Beste niburu,

Vanmiddag 2 lichtbollen over de zaanstreek (krommenie) zien gaan. Ze gingen richting Amsterdam, ik heb er 1 op de foto maar er waren er 2.
Rechtsboven in de strakblauwe lucht zie je een witte glanzende bol, ze gingen niet bijster snel.

De tijd was 16.36 op 18 april.

bollen_krommenie_18_4_10_cropped
(Noot red.: Op de foto zijn beide objecten toch te zien; linksonder en rechtsboven)

Gr,
P.B.

Update 20 april – We kregen vanmorgen nog een foto toegestuurd waarop bollen te zien zijn die de getuige uit Krommenie een uur na bovenstaande foto heeft gemaakt. – Red.

Hierbij een update over de spheres op 18 april. Hier was ook een zwarte bol te zien, 3 witte en 1 zwarte. Ongeveer 1 uur later genomen, 17.24 uur ook op 18 april. Zelfde plaats, Krommenie.

DSC_5264
(Klik voor volledig formaat)

krom1 krom2

krom3 krom4
(Onbewerkte uitsneden 300% zoom)

Gr,
P.B.

 

Krimpen a/d Lek – 18 april

Hallo,
 
Op zondag 18 april 2010 op 19.20 boven Krimpen aan de Lek zag ik een lichtbol. Ik stond op zolder en keek door het zolderraam toen ik de bol zag. Ben meteen naar beneden gegaan en heb er foto’s van genomen helaas is het natuurlijk weer veel te hoog en zie je op de foto, boven de rechter pijp die op ons dak staat, een bolletje, en dat is het dan.

Krimpen_ad_Lek_18_4_10_cropped
(Klik voor volledige foto)

Zo jammer dat we het niet dichterbij kunnen halen met de fotocamera; mijn vriend heeft deze foto gemaakt. Ik wil er toch een melding van maken want het is zo bijzonder omdat het luchtruim voor al het vliegverkeer is gesloten!!!!! Heb wel vaker lichtbollen in juni 2008 gezien. Dit waren meerdere lichtbollen die formaties maakten. Dit duurde enkele minuten en dit waren 10-tallen lichtbollen. Dit soort bollen zijn in Amsterdam de afgelopen week gezien. Zo bijzonder om mee te maken.

Groeten,
M.S.
Krimpen aan de Lek 

Assen – 18 april

Tijd: 16.25 uur.

Weertype: Extreem helder, geen wolken, geen vliegverkeer, wind 1-2 beaufort, temperatuur 15 graden.

Kenmerken: Aantal 4, zo helder als sterren (wit-zilver) grote onmogelijk te schatten wegens ontbreken ijkpunten (wolken, streams, trails).

Zeer Langzaam vliegend, maar aankomst snel. In formatie achter elkaar, veel variërende vormen: over en weer, getal ‘7’, ‘steelpannetje’ ga zo maar door.

We genoten van de zon en de hoeveelheid vogels in de lucht. Geen vliegverkeer want dat lag plat vanwege de vulkaan op IJsland. Al kijkende ziet mijn vrouw 4 ‘sterren’ aan komen vliegen, die zich ter hoogte van ons opsplitsten in de vorm ‘7’. Hingen zowat stil en minutenlang varieerden zij qua vorm. Snel de camera gepakt, maar helaas geen telelens. De foto is dan ook ONBEWERKT, maar ook op 100% crop.

Geluidloos, leek of ze met elkaar speelden. Geniet van de foto!

Assen_18_4_10

Wij weten zeker dat het niet van deze planeet afkomstig kon/kan zijn.

A.

* Aanvullende info bij navraag of het eventueel om weerballonnen zou kunnen gaan (i.v.m. metingen naar de aswolk van de IJslandse vulkaan):

De objecten ‘vlogen’ een 360 koers, en kwamen uit 180 graden. Ik weet dat er geen zuidelijke wind stond… Ze weken voor het oog geen graad af (qua heading) gedurende de tijd dat we ze zagen. Daarbij varieerde hun snelheid ook te veel, naar mijn mening. Ik kom uit een gezin van een jachtvlieger, zodoende dat ik het redelijk weet in te schatten.

Tenslotte verdwenen ze weer net zo snel als dat ze gekomen waren.

Groet,
A.

Sprundel – 18 april

Gistermorgen omstreeks 11.30 heb ik die witte bolletjes ook gezien,het waren er een stuk of 6-7.

Ze leken te zweven zoals een groepje Meeuwen dat soms doet, maar dan op erg grote hoogte.

Ik heb er een minuut of 10 naar staan kijken, heb zoiets nog niet eerder gezien, terwijl ik hobbymatig (het weer) heel wat keertjes per dag naar de lucht tuur.

Ook met de verrekijker was er alleen een witte bolvorm te zien. (helaas geen foto)

E.P.

Soest – 18 april

Gisteren, zondag 18 april rond 14u10. 2 Verkeersvliegtuigen, vlak achter elkaar met daar omheen zo’n 10 of meer witte bollen. Het hele tafereel duurde zo’n 3 minuten, totaal geluidloos, en ineens waren zowel de vliegtuigen als de witte bollen in het niets opgelost. En nog geen 15 minuten later een klein, ik denk een spionagevliegtuigje, wat in steeds grotere cirkels rondjes bleef vliegen voor ongeveer een half uur. Verder daarvoor en daarna totaal stil in de lucht.

H.S. 

België – 16 april

De onderstaande beelden zijn geschoten in België op 16 april rond 20:30 uur. Sinds 15 april ligt zowel in België als in Nederland het vliegverkeer volledig plat, en dus vraagt de getuige die het filmde zich af wat dit kan zijn geweest.


Youtube

 

UFO-Meldpunt
Red. Niburu

(Zie ook: https://www.ninefornews.nl/index.php?articleID=23086 )

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x