Gezondheid

Afvallen? 7 dingen die je nooit mag doen

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In onze hedendaagse samenleving maken wij ons erg druk over hoe we eruit moeten zien. Slank is nog steeds mooi en dik niet. Althans, dat is een beeld dat ons voorgeschoteld wordt op subtiele en minder subtiele wijze via de media.

En mensen geloven dat. We willen er allemaal uitzien zoals de gefotoshopte mooie mensen in je favoriete tijdschrift. En daardoor hebben wij er veel voor over om er ook zo uit te zien. Heel veel!

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het spreekt voor zich dat dit gevaarlijke gevolgen kan hebben. Zeker als je besluit om een of ander crashdieet te gaan doen, omdat je zo graag mooi slank wit zijn!

Uiteindelijk zul je hierdoor voor de zoveelste keer teleurgesteld raken. Het kost je veel geld, je hoopt op afslanksucces en uiteindelijk eindigt de droom in een deceptie. Op die manier krijg je nooit het resultaat dat je zo graag wenst.

Dus wat mag je nou wel en vooral niet doen?

Als we het over afvallen hebben dan zijn er 7 dingen die je nooit zou mogen doen en wat je in plaats daarvan wel zou moeten doen.

1. Nooit op ‘dieet’ gaan

dieet
Op dieet gaan of lijnen is per definitie een tijdelijke situatie, waarbij je minder eet. Het gevolg is dat je in mindere of meerdere mate jezelf uithongert, omdat er minder brandstof binnenkomt dan je gewend was.

Wat je hiermee doet is je metabolisme op de rem zetten. Je gaat daardoor minder snel vet verbranden en zodra je klaar bent met je tijdelijke actie, zul je meteen merken dat je weer snel aankomt. Alle energie die dan binnenkomt wordt als eerste omgezet in lichaamsvet. Daardoor word je weer snel dikker!

Het is dus belangrijk om niet (lees: nooit) op dieet te gaan, maar een innerlijke verandering te realiseren. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je op de automatische piloot een gezonde levensstijl gaat leven. En als tweede corrigeer je je innerlijke blauwdruk, zodat je metabolisme in de hoogste stand gezet wordt.

Blijvend afvallen kun je alleen realiseren met een innerlijke (mentale) verandering.

Onthoud dat je geen nieuw dieet nodig hebt, maar een nieuwe mindset! De reden is simpel… elk dieet maakt de afstand tussen nu en je uiteindelijke doel (slank zijn) groter.

2. Nooit jezelf uithongeren

jezelf-uithongerenVaak denken mensen dat eten de boosdoener van overgewicht is en dat als ze stoppen met eten het overgewicht vanzelf verdwijnt. En dus beginnen zij zichzelf uit te hongeren. Het aantal mensen die dat denken en doen ligt schrikbarend hoog. Als jij dat ook doet en je dat voor de rest van je leven volhoudt, dan zal deze aanpak wel wat doen. Maar wil jij jezelf levenslang uithongeren en op een barbaars dieet zetten?

Eyeopener: jezelf uithonger werkt averechts.

Je sloopt je stofwisseling, waardoor je lichaam spierweefsel gaat afbreken. Je verbrandt met uithongering amper vet. Ook wordt je weerstand aangetast, waardoor je veel bevattelijker wordt voor allerlei ziektes. Het is dan ook beter om 5 tot 6 kleine maaltijden te eten per dag, in plaats van jezelf uit te hongeren. Als je dát doet, hou je je stofwisseling constant op hoog niveau, waardoor je juist meer vet gaat verbranden en je je weerstand hoog houdt.

3. Nooit gaan ‘Purgen’

purgePurging is een eetstoornis, waarbij je je vinger in je keel steekt, om wat je gegeten hebt uit te braken. Ook kan met purging bedoeld worden dat je laxeermiddelen neemt, alhoewel ik dat hieronder apart benoem.

Het is een gevaarlijke manier om je gewicht onder controle te houden en er gaan geruchten dat modellen op de catwalk dit ook doen.

Purging kan leiden tot uitdroging en een dusdanige verzwakking van je gestel dat je organen ermee stoppen.

Nierfalen, een tragere hartslag, haaruitval, een lelijk verrot gebit en overlijden zijn voorbeelden van de gevolgen van purging.

Afvallen door purging is één van de slechtste manieren om proberen gewicht kwijt te raken

Het is veel beter om een vast maaltijdschema te maken en je daaraan vast te houden. Dit geeft een veel beter resultaat, zonder de gevaren van purging.

4. Nooit Laxeermiddelen gebruiken

laxeermiddelenMensen gebruiken laxeermiddelen om snel af te vallen, omdat ze denken dat dit een snelle en goede methode is. Wellicht val je in het begin ook iets af, om de simpele reden dat je darmvulling loost.

Laxeermiddelen kun je krijgen in de vorm van pillen, poeders, capsules (zie foto), thee en meer.

Als je wilt afvallen met laxeermiddelen kun je je spijsverteringssysteem ernstig beschadigen. Wat er namelijk gebeurt is dat je voedsel veel te snel weer het lichaam verlaat, zonder dat je spijsverteringssysteem de tijd gehad heeft om voedingsstoffen en mineralen eruit te halen. Dit kan dan weer leiden tot uitdrogingsverschijnselen en beschadiging van vitale organen.

Bijkomend probleem van laxeermiddelen is dat je spijsverteringssysteem er afhankelijk van kan worden. Dat betekent dat je ze moet blijven gebruiken om naar de wc te kunnen gaan. Je kunt er behoorlijk ziek van worden, overgeven, misselijk worden en buikpijn krijgen.

Niet doen dus!

5. Nooit te veel aan lichaamsbeweging doen

sportschoolBewegen is op zich goed. maar weet wel dat overal waar “TE” voor staat, niet goed is voor je.

Wanneer je 3 tot 4 uur sport per dag, dan is er sprake van overmatige lichaamsbeweging. Je zet daarmee je lichaam en organen onder een te hoog niveau van stress. Dit kan leiden tot een groter risico op ongelukken, slapeloosheid en een verminderde weerstand.

Het is dan ook verstandiger om in plaats van je elke dag urenlang in het zweet te werken, ervoor te kiezen om 5 keer per week een intensieve workout te doen. Het is bewezen dat korte intensieve vormen van lichaamsbeweging veel effectiever zijn dan bijvoorbeeld cardiofitness of urenlang in de sportschool zijn.

Wil je afvallen door meer te bewegen? Doe het dan verstandig en beweeg met mate!

6. Nooit meedoen aan mode-diëten

mode-dieetWat zijn mode-diëten? Mode-diëten zijn diëten die ineens populair zijn. Ze zijn ‘in de mode’, maar dat wil niet zeggen dat ze voedzaam of gezond zijn. Het is een gevolg van een stuk marketing. Dit soort diëten wordt vaak in damesbladen aangeprezen.

Ik denk dat je ze wel kent… ‘Sonja Bakker’, ’28 dagen Bikini Body Guide’,  ‘BodieBoost’, ‘In Perfecte Conditie’, ‘Eet Als Een Expert’, ‘Paleo’, ‘Grip op Koolhydraten’, ‘Het Vastendieet’, ‘Fit in 15’, en heel veel meer…

Het probleem met dit soort diëten is dat het altijd om hetzelfde principe gaat: minder of anders eten. En daarmee slaan ze eigenlijk de plank mis, want ze maken de fout door te denken dat afvallen alleen maar met eten te maken heeft. Ze vergeten (of weten niet) dat overgewicht een mentale oorsprong heeft.

Uiteraard is gezond eten erg belangrijk. Gezond eten is onderdeel van een gezonde slanke levensstijl. Wanneer je echter alleen een mode-dieet gaat doen om af te vallen, kom je bedrogen uit en ben je daarna weer voor de zoveelste keer een teleurstelling rijker.

De mentale oorsprong die overgewicht veroorzaakt stuurt je metabolisme aan en dus bepaalt het je vetverbranding. Ook bepaalt het je eetgedrag, eetgewoonten, je voedselvoorkeuren en of je gezonde keuzes maakt in het leven. Een dieet, ongeacht welke het is, verandert niets aan deze mentale programmering.

Het is beter om slechte gewoonten om te zetten in een goede en gezonde levensstijl!

7. Nooit extreem detoxen

detoxJe lichaam ontdoen van gifstoffen die zich opgehoopt hebben is een goed idee. Maar wist je dat de meeste detoxkuren geen bewezen resultaten geven?

Tijdens een dergelijke kuur raak je meestal een hoop vocht en darmvulling kwijt, waardoor je onterecht denkt dat je vet kwijtgeraakt bent.

Het probleem met een detoxkuur is dat je je lichaam blootstelt aan vitaminetekort. Het gevolg kan zijn: buikpijn, hartkloppingen, haaruitval en stemmingswisselingen. Iedereen met gezond verstand weet dat dit geen goed teken is. Medische experts weten overigens niet eens zeker of detoxkuren daadwerkelijk gifstoffen uit je lichaam afvoeren.

Conclusie:

Als je gezond en snel wilt afvallen en je op een natuurlijke manier van je overgewicht af wilt komen, zodat je voorgoed slank blijft, dan is het zaak om elke geforceerde afvalmethode links te laten liggen. Geforceerde afvalmethoden zijn de methoden van deze top-7. Niet doen dus!

Afvallen is een mentale kwestie!

Enerzijds is het je metabolisme dat aangestuurd wordt vanuit je brein, en anderzijds zijn het je gewoonten, hoe je leeft en eet. Ook deze worden aangestuurd vanuit je brein.

Beide aspecten zijn mentale aspecten en wanneer je deze twee aanpakt, leidt dat onherroepelijk tot een natuurlijk slank lichaam. En om dit te realiseren bestaat er een revolutionaire methode die je daarbij helpt.

Deze methode helpt je op de automatische piloot, dus zonder moeite en zonder honger de juiste veranderingen te realiseren in je onbewuste programmering. De methode is beproefd en geeft zeer voorspelbare en betrouwbare resultaten.

Het mooiste is, dat wanneer je afvalt met deze methode, je voorgoed slank blijft. Het jojo-effect bestaat niet en je valt 100% natuurlijk af zonder er eigenlijk iets voor te hoeven doen. Het is de meest passieve en dus gemakkelijkste manier om van je overgewicht af te komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze revolutionaire methode om snel en blijvend af te vallen, zonder honger, dieet of moeilijk gedoe, meld je dan aan voor de gratis online cursus.

De cursus kun je via het internet vanuit huis bijwonen op je computer of tablet.

Tijdens de cursus maak je kennis met de methode waarmee je automatisch 1-3 pond per week afvalt tot je streefgewicht:

  • ongeacht je leeftijd
  • ongeacht hoeveel je wilt afvallen
  • als je gezond eet en toch niet afvalt
  • als je last hebt van het jojo-effect
  • als je geen kracht, puf of zin meer hebt om (weer) op dieet te gaan

Meld je snel aan, want er zijn maar 50 plaatsen vrij.

Aanmelden doe je door op de knop hieronder te klikken. Na je aanmelding krijg je een e-mail met je gratis digitale toegangscode.

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button