Gezondheid

5 redenen waarom de magnetron schadelijk is voor je gezondheid

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De magnetron verovert de Nederlandse keuken. In 2001 was het bezit van de magnetron gestegen tot 80 procent van de huishoudens. Meer dan 95 procent van alle Amerikaanse huishoudens heeft een magnetron.

Huishoudelijke apparaten kunnen van grote invloed zijn op de voedingswaarde van je eten en je gezondheid. Veelvuldig gebruik van de magnetron kan leiden tot gezondheidsaandoeningen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

1. Microgolven vernietigen voedingsstoffen

Door voedsel op te warmen in de magnetron kunnen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Een voedzame maaltijd kan veranderen in ‘dood voedsel’ als gevolg van diëlektrische verwarming in de magnetron. De moleculaire structuur van je voedsel verandert in de magnetron, waardoor de voedingswaarde van je eten daalt.

2. Microgolven vernietigen moedermelk en vitamine B12

Wetenschappers hebben gekeken wat het effect van de magnetron is op vitamine B12 in voedselproducten als rauwe biefstuk, varkensvlees en melk. Na blootstelling aan microgolven bleek het voedsel 30 tot 40 procent minder vitamines te bevatten. Tijdens het verwarmingsproces veranderde vitamine B12 bovendien in een inactieve vitamine. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

De krachtige bacteriedodende stoffen in moedermelk worden ook vernietigd door de magnetron. Onderzoekers warmden bevroren moedermelk 30 seconden op in een magnetron. De melk die in de magnetron was opgewarmd bevatte 18 keer meer E. colibacteriën dan moedermelk die niet was blootgesteld aan microgolven. De melk die uit de magnetron kwam bevatte ook aanzienlijk minder lysozymen – enzymen die de wand van een bacterie aanvallen – en meer schadelijke bacteriën voor baby’s. De studie staat in het tijdschrift Pediatrics.

3. Microgolven kunnen kankerverwekkende stoffen produceren

Als je verpakt voedsel opwarmt in de magnetron kunnen kankerverwekkende stoffen in het voedsel ontstaan. Op basis van Russisch en Duits onderzoek heeft de Russische overheid een waarschuwing uitgevaardigd over het gevaar van de magnetron voor het menselijk lichaam en de natuur.

Magnetronvoedsel bevat giftige chemicaliën zoals BPA, polyethyleentereftalaat (PET), benzeen, tolueen en xyleen, aldus Foodbabe.com. Via de plastic verpakkingen van magnetronmaaltijden kunnen ook kankerverwekkende stoffen in het voedsel terechtkomen.

4. Microgolven veranderen de samenstelling van je bloed

Zwitsers onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van melk en groenten uit de magnetron invloed heeft op de samenstelling van je bloed. Het aantal rode bloedcellen van de proefpersonen nam af, terwijl het aantal witte bloedcellen en het cholesterolgehalte toenamen. De niet-ioniserende straling van de magnetron kan veranderingen in je bloed en je hartslag veroorzaken.

5. Microgolven kunnen je hartslag veranderen

De magnetron werkt op 2,4 GHz. Dr. Magda Havas van de Trent-universiteit in Canada heeft ontdekt dat de straling die wordt uitgezonden door een magnetron zowel de hartslag als de hartslagvariabiliteit beïnvloedt. Als je last hebt van een onregelmatige hartslag of pijn op de borst en regelmatig magnetronvoedsel eet, doe je er verstandig aan de magnetron buiten de deur te zetten.

[Medical Daily]

3.6 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rini
Rini
9 jaren geleden

Dit geeft even duidelijk aan hoe veel mensen er nog in diepe slaap liggen,of het geen reet intereseerd wat er verteld word door de wakere mens,toppie!

Barabas
Barabas
9 jaren geleden

Heeft een inductie kookplaat ook hetzelfde effect als de magnetron op voedsel?

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Totaal GEEN reden!!

De magnetron werkt op een frequentie die watermoleculen tegen elkaar laat botsen zodat er wrijving ontstaat en uit wrijving ontstaat warmte. Dat is alles!!

Het heeft dus niets te maken met het product wat erin ligt!

Arnout
Arnout
9 jaren geleden

Om eerlijk te zijn kan ik me niet meer herinneren wanneer ik de magnetron voor het laatst gebruikt heb.
Misschien om brood te ontdooien een keer maar verder gebruik ik hem eigenlijk niet.

Sowieso als je iets in de magnetron opwarmt door straling is het logisch dat je dingen kapotmaakt. Dat gebeurt met koken bakken ook.
Aan de andere kant maak je ook bacteriën dood met koken.

Ook vind ik magnetronmaaltijden echt niet te vreten. Heb ze vroeger wel eens een keer gehaald, maar vond het 3x niks.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x