De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
‘De Jonge wil dat voetbalfans als zombies op de tribune zitten, maar staat zelf op als zijn club scoort’
Goede mensen: mooie compilatie van Russische dashcamvideo’s
Geen verzet tegen het klimaatakkoord en andere opvallende punten uit de coalitieakkoorden van BBB
Staatssenator VS: geaborteerde baby’s mogelijk naar de hel
‘GGD liegt om misstanden op vaccinatielocaties te verbloemen’
Kijken: Tweeling is al geboren, maar beseft het nog niet
TTIP: “De legalisering van kolonialisme 2.0 en roofkapitalisme. Nee, nee en nog eens nee”
Dit zei een Amerikaans congreslid over UFO-wrakstukken die geborgen zijn
10 geheime genootschappen en schaduwgroepen (video)