De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
‘The Gap’ en de roots van mijn ontdekkingen
Zesde man op de maan: “Er zijn wel degelijk aliens gevonden in de UFO die bij Roswell crashte”
Wybren van Haga dient motie in over wet die ons allemaal criminaliseert, let vooral op BBB
Klappen voor de zorg? Rutte deelde in de afgelopen 10 jaar alleen maar klappen uit aan de zorg
“BRICS-landen zullen de financiële wereld ingrijpend veranderen”
Europarlementariër trekt fel van leer: ‘Stop in godsnaam met luisteren, rebelleer!’
Hongaarse premier vergelijkt EU met Hitlers plannen voor wereldheerschappij
Ontmoet je dubbelganger uit een parallel universum
Eerste gastprofessor toverkunst ter wereld aangesteld