De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Het is tijd voor een vreedzame revolutie: 15 oktober Occupy Den Haag
Tweede film van Scott Ritter over president Zelensky ‘is absolute kijktip’: dit wordt er onthuld
Topdokter: ‘We zien dat de vaccins een invloed hebben bij een significant percentage van de atleten’
Spaanse onderzoekers treffen ook grafeenoxide aan in de prik van AstraZeneca: ‘Troep’
Aantal Zweden met RFID-chip stijgt in rap tempo
Weg met die antidepressiva. Dit goedkope en veilige mineraal werkt snel tegen depressie
Harde kritiek op Koopmans en Gommers, die ‘geen versoepelingen willen’ zonder controle coronapas
President Obama geeft voor vertrek mogelijk schat aan UFO-geheimen vrij
Ex-FBI’er: “Couppoging Turkije bekokstoofd door CIA en Gülen, echte staatsgreep moet nog komen”