De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Van A (Argentinië) tot Z (Zaïre): 35 landen waar de VS drugsbaronnen, fascisten en terroristen heeft gesteund
Pepijn van Houwelingen botst met GroenLinks tijdens coronadebat: ‘Dit verhaal klopt van geen kant’
DNA van Ata is niet menselijk
Indiase man plant eigenhandig 550 hectare bos
Schutter Nieuw-Zeeland gehersenspoeld door valse vlag-operatie 9/11. Politiek analist reageert op bloedbad
Geprikte piloot krijgt hartstilstand in cockpit, incident belandt in doofpot
John McAfee: “Ik kan je verzekeren dat de Democratische Partij niet is gehackt door Rusland”
Het Vaatstra Complot: een justitieel web van list en bedrog
Arts pleit voor autopsie na onverwacht overlijden, en wordt geschorst