De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Hamburger van McDonald’s ziet er na 14 jaar nog hetzelfde uit
Weer een complottheorie die uitkomt: geo-engineering in Dubai loopt de spuigaten uit
Leeft Elvis Presley in een parallel universum?
‘Wegwezen daar’: Apocalyptische chemische ramp in Ohio
Aanval op Charlie Hebdo: een inside job, false flag of het werk van de CIA & Mossad?
Artsen protesteren tegen coronavaccin: ‘Dit is de belangrijkste strijd’
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
Immense mensenmassa op de been in 100 Franse steden tijdens fakkeltocht tegen Macron. Mainstream media, wat gebeurt hier?
ME staakt bij coronaprotest Museumplein: ‘Zondag wordt een gedenkwaardige dag’