De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Lokale fracties beginnen zich te roeren: ‘Onverantwoord om de vaccinatiecampagne te blijven continueren’
10 bedrijven bepalen wat u koopt
Rechter legt dwarsliggende De Jonge dwangsom op: ‘Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee’
‘Nederland-op-slot-wet’ heeft rampzalige gevolgen voor ons land
Het internet wordt helemaal kapotgecensureerd door Facebook en Google. Kom in actie voordat het te laat is
CIA maakt tijdens nieuwe seizoen The X-Files honderden UFO-documenten openbaar
Van Heracleion tot Pavlopetri: 7 indrukwekkende onderwaterbouwwerken
Wat zit er echt achter de machtsstrijd in Venezuela? Bekijk dit gesprek
Robert Malone trekt aan de bel: coronavaccins kunnen ziekte juist verergeren