De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Is dit de reden waarom holistische artsen dood worden gevonden?
Sociaal besmettingsgevaar Griekse exit is groot
“Schok”: Hamburgers, worstjes, bacon en hotdogs kankerverwekkend voor mensen
De ondergang van de dollar als wereldmunt is in zicht. Bekijk dit gesprek
Tienduizenden Canadezen krijgen basisinkomen. Kan armoede op deze manier worden uitgeroeid?
Caroline van der Plas stelt De Jonge hele simpele vraag en wordt 6 keer het bos ingestuurd: ‘Echt schaamteloos’
Probeert de farma-industrie ons allemaal ziek te verklaren?
Nieuw tijdperk van astronomie ingeluid. Sterrenkundigen zijn lyrisch over deze unieke waarneming
Gemberthee doodt kankercellen, lost nierstenen op en reinigt je lever