De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
‘Machtsvertoon van burgemeesters in Den Haag en Amsterdam gaat veel te ver’
Deze Noorse arts werkte 16 jaar in het ziekenhuis dat Hamas zou gebruiken als ‘hoofdkwartier’
Hoofd Bin Laden-team bij de CIA vertelt de wereld dat Al Qaida nooit heeft bestaan
ADHD is geen ziekte. Deze psycholoog ageert tegen het gemak waarmee kinderen worden volgepropt met pillen
Grootste sociale mediasites censureren alternatief nieuws
Hoe het volk wordt geprogrammeerd (video)
D66’er Sjoerdsma verlaat Twitter, de reacties zijn onbetaalbaar
Jade Helm: “Amerikaanse overheid wil deze zomer machtsgreep plegen in Texas”
Mysterieuze vliegtuigen werpen grote hoeveelheden aluminium en andere metalen uit boven Amerika. Meteorologen staan voor een raadsel