De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Hugo de Jonge voor de rechter na vaccinatieschade kinderen
Moeder Natuur geneest zichzelf. Olie die vrijkwam bij ramp met Deepwater Horizon verdwenen dankzij deze organismen
Explosief rapport: Deense premier loog over lockdown
Ja, dan weet ik zeker dat het niet zomaar gebeurd kan zijn. Jeroen van Koningsbrugge vertelt waarom hij denkt dat de Amerikanen de Twin Towers zelf hebben opgeblazen
Uroloog waarschuwt: Pas op met mondkapjes bij kinderen
Barack Obama gaat golfen op dag nadat Michelle Amerikanen oproept om thuis te blijven. ‘Serieus?!’
Media verspreiden nepnieuws over treiterende scholier met Trump-pet en iedereen trapt erin. Dan gebeurt er dit
Israëlische journalist: ‘De inwoners van Israël zijn verraden’
De misleiding rond Hero Fruit&CO