De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Duizenden mensen testen positief op corona na experimentele vaccins: dit zijn de gevolgen
Timmermans neemt Polen en Hongarije de maat, maar weigert in de spiegel te kijken
IMF: IJsland had gelijk, wij zaten er naast
Bacterie zet giftige stof om in zuiver goud
Beerput rond prins Bernhard gaat open
Zeldzame super-blauwe-bloedmaan op komst. Lees er hier alles over
Langverwacht rapport – Homeopathie is veilig en effectief
Tijdens het debat over de mondkapjesdeal gebeurde er iets heel vreemds
5G is het stomste idee in de geschiedenis van de wereld, stelt deze Amerikaanse professor