De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
‘Sinister’: Amerika gaat terugdringen bevolkingsgroei vastleggen in de wet
‘Laptop uit de hel’ van Hunter Biden betekent ondergang voor ‘misdaadfamilie Biden’
Gideon van Meijeren botst met Segers: ‘Verzet tegen een tirannieke regering is een plicht’
Klokkenluider Justitie waarschuwt pedoseksuele elite: ‘Ik kom achter jullie aan’
Betekent de uitbraak van het coronavirus het einde van de EU?
Pathologische leugenaar: zo wordt er gereageerd op uitreiking eredoctoraat aan Marc van Ranst
Dragen van zonnebril kan je pijnappelklier beïnvloeden
In deze video wordt beweerd dat de Apollo 11-maanlanding in scène is gezet
Vaccins weer in verband gebracht met autisme. Is dit de boosdoener?