De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Richard Dawkins: ‘Niet zeker dat God niet bestaat’
Police for Freedom over protestmars door Amsterdam: ‘Er is iets gebeurd wat nog nooit is gezien’
Slip of the tongue Ursula von der Leyen: ‘Er zijn al meer dan 100.000 Oekraïense militairen gedood’
Elon Musk: “We leven in een computersimulatie van een hogere beschaving”
‘BBB heeft haar handtekening gezet onder een coalitieakkoord waar ik me echt rot van ben geschrokken’
De geheimen die het Universum voor je heeft – Channeling 08-09-2022
VIDEO: “Mijn 4-jarige zoontje is een gereïncarneerde marinier”
Gommers: niet terecht dat geprikten bang zijn voor ongeprikten
“We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”