Gezondheid

85 wetenschappers slaan handen ineen tegen biotech-voedsel

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vijfentachtig wetenschappers hebben de handen ineengeslagen om de beweringen van de biotechbedrijven en de Britse overheid dat genetisch aangepast voedsel veilig is voor mensen, te weerleggen.

De Britse minister van Milieu Owen Paterson en de industrie hebben een marketingcampagne gelanceerd om sceptische mensen voor zich te winnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ze zeggen dat het voedsel veilig is om te eten en een reeks aandoeningen en problemen kan voorkomen, van ondervoeding in de derde wereld tot blindheid. Voorstanders menen ook dat de gewassen veilig zijn voor het milieu en kunnen worden gebruikt als diervoer.

Monsanto

De groep wetenschappers waarschuwt dat er weinig onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de gezondheidseffecten van genetisch gemanipuleerd voedsel. Dieren die genetisch aangepast voedsel aten, bleken last te krijgen van allergieën, ontstekingen en borstkanker.

De wetenschappers benadrukken verder dat het meeste onderzoek met positieve resultaten is uitgevoerd en betaald door biotechbedrijven zoals Monsanto. Zij investeren miljoenen in marketingcampagnes om het volk achter zich te krijgen.

Eensgezindheid

“Er bestaat onder wetenschappelijke onderzoekers geen eensgezindheid over de veiligheid van genetisch gemodificeerde gewassen,” zei professor Brian Wynne van de Lancaster-universiteit in Engeland. “Het is misleidend en onverantwoord om iets anders te beweren.”

Veel vragen zijn nog onbeantwoord en onafhankelijke wetenschappers brengen steeds meer misstanden aan het licht. Paterson beargumenteerde dat genetisch aangepast voedsel veilig is omdat Amerikanen het al 20 jaar eten. Hij schilderde tegenstanders af als ‘kwaadwillenden’.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kukumatz
kukumatz
10 jaren geleden

De amerikanen eten het al 20 jaar, nu begrijp ik waardoor de mensen daar zo agressief en paranoide reageren op alles wat zich in de wereld afspeeld. 20 jaar lang vergiftigd worden, op een langzame maar effectieve manier, doet een menselijk lichaam en brein niet goed.
Gelukkig hebben wij hier nog een beperkte keuze van groente, in een derde wereld land, met soms dictators aan het hoofd, niet die zijn aan de overheden overgeleverd. Eindelijk komt de waarheid langzaam maar zeker naar buiten hoe we voorgelogen en beduveld worden.

mevrouw S.
mevrouw S.
10 jaren geleden

Super! Ik hoop dat deze groep wetenschappers een voorbeeld zijn voor de hele wereld. Zodat genetisch geproduceerde voeding verboden wordt. En maar hopen dat de bijensterfte ook stopt.

petra
petra
10 jaren geleden

Bill Gates on people that “have no benefit whatsoever”. The troubling history of Bill Gates Sr “one of the grandfathers of eugenics still going strong today” in the US. ABC reports tens of thousands of women across the States from 1929 to 1974 forcibly sterilized. The Times notes Gates Jr has held a secret billionaire summit with Michael Bloomberg and George Soros to “curb overpopulation”.

Why is Gates buying millions of dollars in shares of Monsanto and funding sterilization programs, Monsanto’s response to our interview request, and what happens to scientists who cross the genetically modified cyclops.

Seek truth from facts with investigative reporter Anthony Gucciardi, How Goldman Sachs Created the Food Crisis author Frederick Kaufman, Genetic Roulette director Jeffrey Smith, and chairman of Nestle Peter Brabeck-Letmathe.

http://rt.com/shows/the-truthseeker/bill-gates-soros-bloomberg-693/

kenn
kenn
10 jaren geleden

[quote name=”mevrouw S.”]Super! Ik hoop dat deze groep wetenschappers een voorbeeld zijn voor de hele wereld. Zodat genetisch geproduceerde voeding verboden wordt. En maar hopen dat de bijensterfte ook stopt.[/quote]
Ik ben met je het geheel eens,maar ik heb gehoord dat zonder genetisch geproduceerde voeding dat wil zeggen dat met alleen biologische voedsel zou het leven veel en veel duurder worden en gezien het enorme aantal wereldbewolking zou produceren van biologisch voedsel niet genoeg kan zijn voor de hele wereld,wand die is minder sneller produceren dan genetisch voedsel,wat vindt je?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x