Universum

8,8 miljard aardachtige, bewoonbare planeten ontdekt

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aarde is veel minder uniek dan gedacht. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de Melkweg miljarden planeten bevat die net zo groot zijn als de aarde en rond sterren draaien zoals onze zon.

Bovendien bevinden ze zich in het Goudlokjegebied, het gebied op een dergelijke afstand van de ster dat er leven mogelijk is zoals dat hier voorkomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Sterrenkundigen hebben voor het eerst berekend dat alleen al in ons sterrenstelsel 8,8 miljard sterren zijn met aardachtige planeten in de bewoonbare zone. Dat zijn meer planeten dan er mensen zijn op aarde. De studie is maandag gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Atmosfeer

Wetenschappers willen in de toekomst met krachtige ruimtetelescopen gaan kijken naar de atmosfeer van deze planeten.

De berekening is gemaakt dankzij de Kepler-telescoop, die kijkt naar circa 150.000 sterren. Daarvan zijn 42.000 vergelijkbaar met onze zon. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 22 procent van alle sterren als de zon een planeet zo groot als de aarde heeft in het Goudlokjegebied.

Blote oog

Er wordt in het heelal naar planeten als de aarde gezocht omdat de kans op leven daar het grootst wordt geacht. Zo’n planeet moet onder meer een vast oppervlak hebben, maar ook een goede temperatuur. Daarnaast moet de dampkring niet te dicht en niet te dun zijn.

“Als je ’s nachts naar de duizenden sterren in de lucht kijkt, is de dichtstbijzijnde zonachtige ster met een planeet als de aarde waarschijnlijk slechts 12 lichtjaar van ons verwijderd,” zei hoofdonderzoeker Erik Petigura. “De ster is met het blote oog te zien.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
10 jaren geleden

De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

‘Stel je voor, dat het waar is…’

bobdatmaar
bobdatmaar
10 jaren geleden

helaas gaan de verhuisbedrijven niet zo ver en de hypotheek staat er ook niet garand voor anders had ik mijn koffers gepakt

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

[quote name=”Pieter”]De bron van dit bericht is bijna net zo suggestief als de vermakelijke Ancient Aliens YouTube-links die op deze sites geplaatst worden.

‘Stel je voor, dat het waar is…'[/quote]
Dan hebben we de Universal Champions league met van gaal als trainer.

Sylvain
Sylvain
10 jaren geleden

Ik vraag me af waarom er staat dat er zoveel zijn ontdekt als het om een berekening gaat.
Desalniettemin vind ik het best aannemelijk.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x