Paranormaal

Werklozen opgeleid tot helderzienden via UWV

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het UWV vergoedt cursussen voor werklozen die zich willen laten omscholen tot spiritueel belconsulent of hypnotiseur. Dat bevestigt de uitkeringsinstantie naar aanleiding van een reportage die Reporter Radio heeft gemaakt. Sinds 2008 hebben tientallen werkloze 50-plussers een opleiding gevolgd bij Stichting Paradidakt in Zoetermeer.

Voor bijna 1000 euro per persoon kunnen de werkzoekenden bij Paradidakt een cursus krijgen hoe ze tarotkaarten moeten lezen of hoe ze in een glazen bol moeten kijken. Ook wordt er betaald voor reïncarnatiesessies in de Ardennen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het UWV zegt dat er niets mis is met de vergoeding omdat de opleider een baangarantie geeft. De nieuwe helderzienden kunnen aan de slag bij een bellijn waar ze 29 cent per minuut verdienen. “Het gaat om een erkende opleiding. Het UWV is er niet voor om een erkende opleiding in twijfel te trekken,” aldus een woordvoerder.

Werkgevers krijgen subsidie als ze 50-plussers aannemen. Ook kunnen ze een voucher aanvragen van maximaal 2500 euro voor een erkende opleiding voor de aanstaande werknemer.

“We moesten heel erg ons best doen om het voor elkaar te krijgen,” zegt een woordvoerder van Paradidakt in het AD. “Maar toen kregen we het vergoed. Dus dat was heel fijn. Ik begrijp dat er mensen zijn die hier niks mee hebben en vinden dat onze opleidingen niet moeten worden vergoed. Maar wij kunnen werklozen die op de reguliere markt niet zo veel kans meer hebben een zinvolle invulling geven aan hun bestaan.”

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
emka
emka
8 jaren geleden

mooi he. UWV sponsort een opleiding to oplichter, van MIJN belastingcenten.
Moet niet gekker worden.

Henk
Henk
8 jaren geleden

Om 12:00 hoorde ik het in de auto, ik reed bijna dwars door de rotonde ipv. erom heen!
Ja, het moet niet gekker worden, naar m’n mening.

Wat betekend UWV ook al weer, U Wordt Vernederd.

louise
louise
8 jaren geleden

HHHHHHHaaaa ik vind het t leukste bericht van de laatste tyd…. ten eerste worden mensen zonder dat ze het beseffen zich bewust dat er nog meer tussen hemel en aarde is en als het mee valt ook van zich zelf…..altyd nog beter dan al die miljoenen uit geven aan treinen die niet rijden of andere idioten ideen,je zou het hele kabinet op zo`n cursus moeten doen…jawel kunnen ze zelf de uitkomst voorspellen,is veel goed koper…. tja rest de vraag of je gebruik wil maken van deze diensten…

Jan
Jan
8 jaren geleden

Doen ze dan ook training zakkenrollen vergoeden
Of ramen wassen bij ouwe mensen voor veel te veel geld.
Beetje hetzelfde.
Wat een onzinde staat vindt het blijkbaar prima dat onkundige mensen na een slappe cursus, de centen pakken van behoevende mensen, zolang de uitkering maar stopt.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x