Universum

Grote zwarte gaten in de oerknaltheorie

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers die de oerknaltheorie aanhangen extrapoleren een hypothetisch scenario op basis van enkele feiten.

Sommige sterrenstelsels expanderen en bewegen verder van ons af, maar dit geldt niet voor het gehele universum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sommige sterrenstelsels in het universum bewegen loodrecht ten opzichte van de overige sterrenstelsels. Dit is in strijd met de oerknal. Als de oerknal werkelijk heeft plaatsgevonden zouden gassen gelijkmatig over het universum verdeeld moeten zijn.

Verworpen

Een gelijkmatige verdeling van de gassen zou ervoor zorgen dat ze vanwege de zwaartekracht niet zouden gaan samenklonteren in planeten en sterren. De hypothese dat donkere materie dan genoeg zwaartekracht zou leveren is recentelijk verworpen.

De galactische structuren die in de afgelopen twee jaar zijn ontdekt zijn zo groot dat koude donkere materie niet verantwoordelijk kan zijn voor hun vorming, aldus auteur Dr. Duane T. Gish van het boek The Big Bang Theory Collapses. Verder kan een explosie de precieze omloopbanen en koers van duizenden miljarden sterren in honderden miljarden sterrenstelsels niet verklaren.

Irrationeel

Sommige astronomen geloven dat biljoenen sterren op elkaar botsten waarna de overlevende sterren geordende omloopbanen vonden in de ruimte. Dit is niet alleen irrationeel, ook komt de hoeveelheid geobserveerde gaswolken in de ruimte niet overeen met de hypothese dat er een massale botsing is geweest tussen sterren.

Het huidige niveau van overgebleven gaswolken in de ruimte als gevolg van een vermeende grootschalige explosie komt niet overeen met het aantal sterren dat nodig is voor een dergelijke hypothese. Bovendien kan de herkomst van sterren niet worden verklaard door de oerknal.

Zeggen dat sterren op den duur sterven en uiteenvallen in willekeurige gaswolken is één ding. Zeggen dat sterren zich vormen uit gaswolken is iets heel anders.

Bron: Pravda.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x