Wetenschap

Deze natuurkundige weet het zeker: we leven in een simulatie

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

In de film The Matrix komt Neo tot de ontdekking dat we in een gesimuleerde realiteit leven. Volgens een natuurkundige is dat ook echt zo.

Professor Melvin Vopson van de Universiteit van Portsmouth beweert dat we personages zijn in een hoogontwikkelde virtuele wereld. Een computersimulatie dus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vopson zegt dat het fysieke gedrag van informatie in ons universum lijkt op het proces van een computer die code verwijdert of comprimeert.

Bizarre en interessante mogelijkheid

Mijn onderzoek wijst op een bizarre en interessante mogelijkheid, dat we niet in een objectieve realiteit leven en dat het hele universum mogelijk een zeer hoogontwikkelde virtuele realiteit-simulatie is, zegt de uit Roemenië afkomstige professor.

Afgelopen jaar kwam hij met een nieuwe natuurkundige wet, de ‘tweede wet van informatiedynamica’, die uitlegt hoe informatie zich gedraagt.

Zijn theorie stelt dat entropie of wanorde in een informatiesysteem afneemt in plaats van toeneemt.

Logische conclusie

Om een zeer complex universum zoals het onze te simuleren heb je een ingebouwd mechanisme nodig om data te optimaliseren en te comprimeren, zegt Vopson.

Dit is volgens hem precies wat we om ons heen zien, inclusief in digitale data, biologische systemen en het universum als geheel. “Dit is wat de tweede wet van infodynamica onthult.”

Een logische conclusie is dan ook dat het universum een simulatie is, benadrukt de professor.

De symmetrie die we kunnen waarnemen in de alledaagse werkelijkheid – bij vlinders, bloemen of zeesterren – ondersteunt de simulatietheorie, aldus professor Vopson.

“Symmetrie is de beste manier om de digitaal gevormde wereld te optimaliseren of weer te geven en dat is waarom overal symmetrie voorkomt in plaats van asymmetrie.”

[Daily Mail]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.5 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
2 maanden geleden

Zullen de mensen hier al klaar voor zijn ? Ik denk het niet laat eerst de aliens maar komen haha

chord namer
chord namer
2 maanden geleden

Die man zou wel eens gelijk kunnen hebben

van buiten
van buiten
2 maanden geleden

Leef en geef veel liefde.

Ada
Ada
2 maanden geleden

Hm.. Niet in de ogen van de welbekende psychopaten van narcisten. Linker en rechter kanten van gezichten zijn zelden symetrisch. Karakters zijn globaal zichtbaar via verschillen in spierbewegingen, links en rechts over het hele lichaam.
Symetrie is niet heilig, nooit geweest in mijn ogen. Het is onderdeel. Beiden, symetrie en asymetrie komen voor met hun eigenschappen en directive gevolgen.
Comprimering. Hm2.
Dat zou die glitches kunnen verklaren : waarom zovelen hun geheugen kwijt zijn en/of niet weten hoe dat in context te plaatsen van ons aller geheel.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x