Bewustzijn

Senator VS: Aarde misschien in 7 dagen gemaakt

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse senator Marco Rubio heeft gezegd dat hij niet met zekerheid kan zeggen of mensen ooit zullen weten of God de aarde in 7 dagen heeft gemaakt omdat ‘het één van de grootste mysteries is’.

In een interview met het maandelijkse tijdschrift GQ vroeg Michael Hainey de potentiële presidentskandidaat naar de ouderdom van de aarde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Man, ik ben geen wetenschapper,” antwoordde Rubio. “Ik kan je vertellen wat er in de geschiedenisboeken staat, ik kan je vertellen wat er in de bijbel staat, maar ik denk dat theologen er onderling uit moeten komen en het heeft mijns inziens niets te maken met het bruto binnenlands product of de economische groei van de Verenigde Staten.”

Rubio is lid van de Tea Party-beweging en wordt door sommigen gezien als de kroonprins van de beweging.

Kans

“Ik ben geen wetenschapper. Ik ben niet bevoegd om dergelijke vragen te beantwoorden,” ging hij verder. “Er zijn meerdere theorieën over de creatie van het universum en ik vind dat Amerikanen de kans moeten krijgen om ze allemaal te leren. Ik vind dat ouders hun kinderen moeten leren wat hun geloof zegt, wat de wetenschap zegt.”

Hij voegde toe: “Of de aarde in 7 dagen of in 7 tijdperken is gecreëerd weet ik niet. Ik weet niet of we daar ooit een antwoord op zullen krijgen. Het is één van de grootste mysteries.”

Rubio vertelde GQ dat senator voor de staat South Carolina Jim DeMint op zijn vrouw na zijn allerbeste vriend is. Daarnaast heeft hij bewondering voor Jeb Bush, de jongere broer van voormalig president George W. Bush.

Creationisme

DeMint zit in de Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Vervoer. Deze commissie is onder meer verantwoordelijk voor het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA en wordt voorgezeten door Jay Rockefeller.

DeMint wil dat het creationisme wordt onderwezen op scholen en stelt dat God de christenen de leiding heeft gegeven over ‘de wijngaard die we Amerika noemen’ (zie onderstaande video). Creationisten geloven dat de aarde een paar duizend jaar oud is.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dafuq
Dafuq
11 jaren geleden

Boeiend…boeiend…boeiend…

BaZinGa

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Dit artikel kun je gewoon simpel wegschrijven, door de vraag te stellen, dat als God de hemel de aarde en de sterren heeft gemaakt, wie God dan heeft gemaakt?Pas als die vraag is beantwoord, kun je het Hem vragen.En gissen en gokken kan ieder mens.

H.Ten Brink
H.Ten Brink
11 jaren geleden

Deze man spoort echt niet.

Abel
Abel
11 jaren geleden

En door dit soort mensen wordt Amerika geleid…

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x