Het Complot

Ab Klein Haneveld: De holle aarde

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Evangelist Ab Klein Haneveld stelt dat onze aarde hol is, in plaats van bol. De bewijzen voor die theorie zijn overweldigend, zowel die van wetenschappelijke aard, als het woord van de Bijbel, zo zegt hij.

Op school leerde hij altijd dat de aarde bol is omdat je vanaf het strand een tegemoetkomend schip in eerste instantie alleen herkent aan de mast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Klein Haneveld geloofde niet in deze uitleg, want ‘als je vervolgens een verrekijker pakt zie je wel het hele schip’. Hij kan zich ook niet vinden in de uitleg over het oneindige heelal. In een oneindig heelal moet het volgens hem altijd licht zijn.

Binnenkant

Hij leerde dat het heelal kan worden vergeleken met een ballon, die uitzet als je hem opblaast. Daarmee verklaart men dat er wel een oneindige ruimte is, die zich uitbreidt in een soort gekromd vlak. Ruimte is niets en aangezien het niets is kan het ook niet krom zijn, betoogt Klein Haneveld.

Vervolgens wijst hij op de theorie dat de aarde wel rond zou zijn, maar dat we aan de binnenkant van de aarde wonen. Je kunt de aarde dan zien als een globe waarbij de kaart is afgedrukt op de binnenkant. Het heelal is in dat geval de ruimte die de aarde vult en de aardbodem is de grens tussen de aarde en de ruimte.

Licht

“Als de aarde hol is en de zon staat ergens in die holte moet het overal licht zijn,” zegt Klein Haneveld. “Als het dan toch niet overal licht is, beweegt licht niet langs een rechte weg en ondergaat het geen eenparige beweging.”

De sterrenkunde is gebaseerd op het axioma dat licht zich altijd met dezelfde snelheid en langs een rechte lijn voortbeweegt, aldus Klein Haneveld. Hij merkt op dat je een ster die achter de maan verdwijnt langer en eerder weer terug ziet dan je zou uitrekenen. Het licht van de ster wordt langs de maan afgebogen, wordt dan gezegd. Klein Haneveld vraagt zich af of licht mogelijk altijd of langs een andere weg wordt gebogen.

Als Klein Haneveld gelijk heeft, wonen we niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van de planeet en draait de zon in de aarde.

Bron: Radio1.nl

Gerelateerd:

  

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Acorn
Acorn
10 jaren geleden

Jazeker, immers ook mijn voeten draaien.
s’avonds richting mijn bed en s’morgens richting de badkamer. Wonderlijke zaak.

john
john
10 jaren geleden

nonsens en de maan dan? Ook binnen in de aarde..

Plien
Plien
10 jaren geleden

[quote name=”Acorn”]Jazeker, immers ook mijn voeten draaien.
s’avonds richting mijn bed en s’morgens richting de badkamer. Wonderlijke zaak.[/quote]

Als ik mijn sokken binnen te buiten keer is het nog steeds een sok 😉

StefanZ
StefanZ
10 jaren geleden

Ik sta open voor een heleboel, maar dit is echte onzin.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x