Binnenland

‘Schandalige corruptie’ in de gemeente Zundert: ‘Een schokkend verhaal dat je moet kennen’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

In 2017 maakte de gemeente Zundert een plan om camping Fort Oranje in Rijsbergen schoon te vegen. Dat deed de gemeente samen met de politie, brandweer, defensie en de gemeenten Breda en Tilburg.

De campingeigenaren kregen hoogte van dat plan en besloten daarop de camping zelf te sluiten en elektriciteit en water af te sluiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De gemeente greep onmiddellijk in en nam het beheer over. De camping is daarna in fases ontmanteld.

Schrappen ‘in verband met politieke gevoeligheid’

Al jaren sleept er een juridisch conflict. In oktober 2022 legde Zundert beslag op de gronden. Bewakers hebben het terrein jarenlang beveiligd, wat de gemeente miljoenen kostte.

Jan Engel, zoon van campingeigenaar Cees, en jurist Jeroen Pols hebben de gemeente Zundert voor de rechter gesleept. Ze willen dat het beslag dat is gelegd op de gronden wordt opgeheven.

Lars Hobma dook voor zijn afstudeeronderzoek in potentiële ontwikkellocaties in Zundert. De gemeente zit met een forse woningbouwopgave. Tot en met 2040 moeten er meer dan 1000 woningen bij. De gemeente moet op zoek naar nieuwe ontwikkellocaties, maar die zijn schaars.

Eén potentiële ontwikkellocatie sprong er tussenuit: camping Fort Oranje. Vrij snel na het delen van deze conclusie werd Hobma met klem verzocht deze locatie ‘in verband met politieke gevoeligheid’ te schrappen.

Terecht

Aangezien het zijn afstudeeronderzoek betrof, heeft hij hier uiteindelijk gehoor aan gegeven, maar hij is wel gaan graven. Hobma kwam er al snel achter dat de gemeente Zundert andere plannen heeft met het terrein van Fort Oranje.

Het meest opvallende is een compleet overzicht met onder andere wat de grond per kavel op moet leveren en een woningbouwprogramma met een voorlopig ontwerpplan. De plannen zijn redelijk vergevorderd, ontdekte Hobma.

De huidige eigenaar was hier niet van op de hoogte en heeft in de ogen van Hobma terecht een rechtszaak aangespannen om zijn grond terug te krijgen. De uitspraak volgt over drie weken.

In deze reportage de registratie van de zitting die op 18 januari plaatsvond in de rechtbank Breda:

Afgegleden tot een schurkenstaat

Pols schrijft in een reactie op X dat Nederland ‘is afgegleden tot een schurkenstaat’ waar burgers met medewerking van de rechtspraak op klaarlichte dag beroofd worden. Hij spreekt van een ‘schokkend verhaal van ongekend bestuurlijk wangedrag’.

Volgens hem wil de gemeente de grond met vorderingen voortkomende uit ‘corruptie, fraude, valsheid in geschrifte en oplichting’ ontnemen.

Engel en Pols stellen dat de gemeente ‘een web van leugens en bedrog’ heeft gesponnen om rechters te misleiden.

“Wat een schandalige corruptie daar in de gemeente Zundert!” reageert topmodel Lonneke Engel. “Een schokkend verhaal dat je moet kennen: een samenwerking van diverse (overheids)instanties met als doel camping Fort Oranje af te pakken van de eigenaar, om uiteindelijk, je raadt het al, huizen op te bouwen!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 177 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joka
joka
2 maanden geleden

Is er eigenlijk nog wel iets wat deugd in dit corrupte land.

Margie
Margie
2 maanden geleden

Stelletje klaplopers daar. Zullen wel weer huizen worden voor die smerige asieleisers. Gemeente daar weg trappen en die asieleisers per direct terug de woestijn in. Ben er klaar mee. De wereld wordt hier opgevangen. En wij moeten alles maar goedvinden. NOU NEE!!!!!!!!!!!

Piet
Piet
2 maanden geleden

Er is volop geïnfiltreerd ,niet alleen bij de landelijke politiek . Het is al ver doorgevoerd tot op gemeentelijk niveau. Voorbeelden genoeg.

Andre Breems
Andre Breems
2 maanden geleden

Komt ti weer,en dat kan alleen in een corrupte dictatuur cq politiestaat in bananen monargie Nederland.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x