Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de vermeende bijwerkingen van aspartaam.
De grote bedrijven voelen dat in hun portemonnee en zijn telkens op zoek naar nieuwe zoetstoffen. Wij presenteren u het antwoord op obesitas: Advantaam.
Gisteravond ging bij mij de telefoon. Ron Fonteine van Leefbewust.com had ontdekt dat er deze week een nieuwe zoetstof in de EU is goedgekeurd: advantame. In Nederland zal men op de etiketten vermoedelijk over advantaam gaan spreken. Net nu de bouwvak is begonnen en heel Nederland in het buitenland vakantie viert, proberen de machthebbers ongemerkt deze nieuwe super-aspartaam erdoorheen te drukken. Ooit was aspartaam het antwoord op obesitas, maar we zijn dikker dan ooit.
Ajinomoto
De ontwikkelaar van advantaam is Ajinomoto. Ajinomoto is een Japans bedrijf en heeft 40% van de aspartaammarkt in handen. Ajinomoto produceert voor ons ook de smaakversterker E621, oftewel mononatriumglutamaat (MSG). Het bedrijf produceert zoveel MSG voor de wereldwijde markt dat Ajinomoto een synoniem is geworden voor smaakversterkers. Naast smaakversterkers produceert dit bedrijf ook medicijnen. We hebben hier dus gewoon te maken met Big Pharma. Mochten mensen linksom ziek worden van aspartaam, dan hebben ze daar rechtsom wel weer een medicijn voor. Ajinomoto bestaat al langer dan 100 jaar en heeft er 10 jaar over gedaan om advantaam te ontwikkelen. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen en heeft meer dan 24.000 mensen in dienst.
Ajinomoto schroomt niet om zich te bedienen van onzuivere praktijken
- Begin jaren ’90 was het lid van een kartel rondom de prijs van lysine
- In 2001 bleek dat hun vegetarische MSG gemaakt werd van varkensenzymen
- Medio 2000 kochten ze de rechten op aspartaam van Monsanto
Het bedrijf heeft een stevige voet aan de grond in Amerika en daarom ook nauwe banden met Monsanto. Ajinomoto geeft aspartaam regelmatig een andere naam om de consument op het verkeerde been te zetten. Zo heette aspartaam eerst NutraSweet en toen opeens neotaam. De argeloze consument heeft geen idee meer wat ‘ie in z’n mond stopt.
Advantaam
Inmiddels zijn alle veiligheidstesten rondom deze nieuwe zoetstof met succes doorlopen en krijgt de zoetstof groen licht van de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid), in navolging van de Australische en Nieuw-Zeelandse FSANZ (Food Standards Agency of Australia and New Zealand). In Amerika loopt de procedure sinds april 2009 bij de FDA (Food and Drug Administration) en goedkeuring zal vermoedelijk spoedig volgen. Elk moment kunnen we nu producten verwachten die gezoet zijn met deze super-aspartaam. Wat mij stoort is dat de uitvinder zelf betrokken is geweest bij de onderzoeken naar de veiligheid van deze zoetstof. Dit heeft wat mij betreft een hoog ‘Wij van WC-eend, adviseren WC-eend’-gehalte. Zelfs als de onderzoeken door een onafhankelijke partij extern zouden zijn uitgevoerd, dan zijn enkele maanden nog te kort om de schadelijke effecten op de lange termijn vast te stellen. Bij labratten is officieel de schadelijkheid van aspartaam nooit vastgesteld, maar tegenstanders beweren dat een testperiode van 2 maanden te kort is om de tumoren vast te kunnen stellen. Er schijnen meer dan 50 onderzoeken gedaan te zijn naar dit middel, maar om één of andere reden zijn er maar weinig gepubliceerd. Zorgwekkend.
Feiten over advantaam
- Is verwant aan aspartaam
- Bevat vanilline i.c.m. aspartaam
- 20.000 keer zoeter dan suiker
- 100 keer zoeter dan aspartaam
- Bevat residuen van de katalysatoren platinum en palladium
- Veilig volgens de ESFA
Boze broertje van aspartaam
Chemisch is advantaam onder meer gebaseerd op een aminozuur uit vanille. Technisch gezien is dit zoetmiddel een derivaat van aspartaam, wat wil zeggen dat het een afgeleide stof is. Aspartaam is zeer discutabel en wordt door velen een neurotoxine genoemd die kanker kan aanjagen omdat deze onnatuurlijke stoffen in dit zoetmiddel niet door het lichaam afgebroken zouden kunnen worden. Ajinomoto heeft in 2000 het recht op aspartaam van Monsanto gekocht voor slechts $67.000.000. Dat zijn geen kinderachtige bedragen die schuilgaan achter de zoetstoffen. Waar geld is, is macht. De jaarlijkse omzet van Ajinomoto is bijna 10 miljard dollar.
Wees gewaarschuwd en blijf verre van de zoetstof advantaam!
Copyright 2013 aHealthylife.nl
Gerelateerd:
- Stevia: heilige graal in de strijd tegen suiker
- Consumentengroep waarschuwt tegen sucralose
- ‘Nederland moet gebruik van aspartaam zelfstandig beperken’
- De wereldwijde impact van suikerhoudende frisdranken
- Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)
VIDEO: Dit 11-jarige meisje redt de bijen met haar zelfgemaakte limonade
Nieuwe studie onthult wat er daadwerkelijk met je brein gebeurt als je 15 minuten belt met je mobieltje
Internist-infectioloog Radboudumc in Nieuwsuur: de cijfers van Hugo de Jonge kloppen niet
Tientallen Syrische kinderen gestorven door vaccin tegen mazelen
Klagers beschuldigen Monsanto. Zie hier hoe smerig ze hiermee omgaan
‘Zorgwekkende trend’: 123 procent meer pasgeboren baby’s overleden in Schotland
Kritiek op KRO-NCRV-directeur, die Ongehoord Nederland van de buis wil: ‘Het volk moet monddood gemaakt worden’
Er bestaat meer dan één realiteit, blijkt uit deze schokkende studie
Nieuw ontdekte ruimtelichten zijn mogelijk tekenen van aliens, zeggen deze wetenschappers