Gezondheid

Afrikaanse planten houden tumorgroei tegen

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Medicinale planten uit Afrika bevatten stoffen die de verspreiding van kankercellen kunnen voorkomen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de Johannes Gutenberg Universiteit (JGU) in Mainz.

De werkzame bestanddelen van de Afrikanse planten doden mogelijk tumorcellen die resistent zijn tegen verschillende medicijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze planten zijn een prima uitgangspunt voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, aldus professor Thomas Efferth van de JGU. De afgelopen vier jaar heeft Efferth samen met biochemicus dr. Victor Keute van de Universiteit van Dschang in Kameroen werkzame bestanddelen van verschillende Afrikaanse planten bestudeerd, waaronder de Malagueta-peper (foto) en Japans bloedgras.

Chinese geneeskunde

“We onderzoeken nu stoffen die de resistentie van tumoren ongedaan maken en die geen bijwerkingen hebben,” zei Efferth. Hij werkt ook met geneeskrachtige planten die worden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Veel planten bevatten giftige stoffen die ze gebruiken om zich tegen roofdieren en ziektes te beschermen. In de afgelopen miljoenen jaren hebben ze bepaalde moleculen weten te ontwikkelen die compenseren voor hun tekortkomingen. De onderzoekers moeten nu vaststellen welke stoffen geneeskrachtig zijn en welke giftig en gevaarlijk zijn.

Benzofenonen

De Kameroense wetenschapper Victor Kuete heeft meer dan 100 specerijen en planten uit zijn geboorteland getest op kankercellen. “We hebben al een hele serie benzofenonen en andere fytochemicaliën ontdekt die resistentiemechanismen omzeilen en daarom veel potentie hebben,” vertelde Efferth.

Het onderzoeksteam laat weten dat vier natuurlijk voorkomende benzofenonen de verspreiding van kankercellen kunnen voorkomen, waaronder cellen die resistent zijn tegen verschillende soorten medicijnen.

Bron: Uni-mainz.de

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ruud
ruud
10 jaren geleden

Blijf erbij voor iedere ziekte is er een remedie te vinden in de natuur. Alles is zo balans, er is echter nog zo weinig onderzocht op dat gebied.

hetzalwel
hetzalwel
10 jaren geleden

#1 ruud ik dus dat er juist heel veel onderzoek naar gedaan is. alles is bekend maar wordt geheim gehouden voor het koeienvolk.

Paulsater
Paulsater
10 jaren geleden

Van de hennepplant is al heel lang bewezen dat deze kankerwerende en genezende eigenschappen heeft: dus verboden in heel veel landen op last van Big Pharma. Ook kan de henneplant net zoals in de periode van voor 1938 dienen als economische motor: goedkope bron voor medicijnen, goedkope bron voor autobrandstof. Goedkope bron voor kleding, voedsel , auto-industrie, papier en bouwstenen. Dus hiermee een grote bedreiging voor de chemiereuzen en pharmaciereuzen die ons dwingen tot aardoliegebruik en katoengebruik en houtverbuik. Tel daar nog even bij op dat hennepplanten overal ter wereld bekend staan om hun groeikracht en grote CO2-opname en u raadt het al; deze plant is na 1938 op valse gronden bijna wereldwijd verboden. Eens kijken wat er met de afrikaanse planten gaat gebeuren.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

[quote name=”ruud”]Blijf erbij voor iedere ziekte is er een remedie te vinden in de natuur. Alles is zo balans, er is echter nog zo weinig onderzocht op dat gebied.[/quote]
Ruud allen stoffen voor medicijnen ,worden met karrevrachten uit natuur gehaald ,en omgezet in veel geld.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x