Homepagina » Columns » Albert Toby » Albert Toby: De Omgekeerde Wereld – “It’s all bollocks”
It's all bollocks

Albert Toby: De Omgekeerde Wereld – “It’s all bollocks”

Voorjaar 2014: bij de wekelijkse dialoogavond in Soest hebben we een paar maal een vrouw te gast die aandacht vraagt voor hartverscheurende toestanden in Oost-Oekraïne.

Ze vreest voor het leven van haar familie aldaar, terwijl ze zich zelfs in Nederland niet veilig waant voor de lange arm van de ‘veiligheids’-diensten. Ze wijst ons er op dat er in de nieuwe regering vijf miljardairs zitten met neo-nazistische en fascistische banden, die met hulp van het Westen in het zadel zijn geholpen. De grondstofconcessies (schaliegas, olie) zijn onderling verdeeld, de bevolking moet het ontgelden en de minderheden in het oosten van het land vrezen met grote vreze dat er ‘etnische zuiveringen’ gaan plaatsvinden. Je leest hier zo goed als niets over in de westerse media.

Trident in vlag Oekraïne en logo Malaysian Airways

Klik voor vergroting

We praten die avonden uiteraard ook over de mysterieuze verdwijning van vliegtuig MH370 van Malaysian Airways, die in maart wereldwijd grote opschudding teweegbrengt. Ze  maakt  ons  er  op  attent  dat  het  logo  van  de  vliegmaatschappij  een  drietand (‘trident’) bevat, net als de vlag van Oekraine.

Begin mei is ze in tranen, voor zover ze die nog over heeft. In Odessa spreekt de bevolking zich uit voor aansluiting bij Rusland. Ultrarechtse ‘agents provocateurs’ lokken rellen uit, onder bescherming van de politie. In paniek vluchten mensen het vakbondsgebouw in, waar ze met molotovcoctails worden bestookt en levend verbranden, terwijl de brandweer in de kazerne blijft, de politie een shaggie rolt en overheidsofficials hen openlijk toewensen dat ze mogen branden in de hel. Het fotoboek dat ze toont doet mijn maag omdraaien, terwijl ik heel wat gewend ben. Tijdens het ‘Odessa Massacre’ sterven die dag 116 mensen. Ook de westerse media hebben een vrije dag en kijken de andere kant op.

Zomer 2014: op uitnodiging van Margriet van Centrum Nieuwste Tijd, met wie ik Reset & Match heb opgericht, ga ik met mijn zoon mee naar Zuidwest-Frankrijk. Vrienden van haar,  een uit Nederland geëmigreerde Joodse kunstenaar en zijn vrouw, wonen daar goddelijk in het groen op een berghelling, met een rivier in het dal en middeleeuwse dorpjes aan de voet. In de tuin naast zijn atelier staat een prachtige gerenoveerde gîte, onze vakantiebestemming.

Een paar maanden geleden hebben ze nog bij me in de tuin gegeten. Al pratend kwamen we er toen achter dat zijn vader in de oorlog door mijn inmiddels overleden vader aan een onderduikadres is geholpen. Als aankomend kunstenaar bleek hij zelfs nog in de zaak van mijn vader te hebben geëxposeerd. De grote wereld is klein als je niet meer in toeval gelooft.

De avond voor vertrek lees ik vanuit een ooghoek dat er een vliegtuig van Malaysian Airways is neergestort in Oekraïne. Het vliegtuig is opgestegen vanaf Schiphol en er bevinden zich veel Nederlanders aan boord. Opnieuw Malaysian Airlines en Oost-Oekraïne? Ik frons mijn wenkbrauwen, maar verheug me vooral op twee weken zonder krant, internet en tv.

David Icke: The Perception Deception

Klik voor vergroting

In mijn bagage heb ik het nieuwste boek van David Icke, ‘The Perception Deception‘  (De Perceptie Deceptie). De ondertitel luidt: ‘Or…itʼs all bollocks…Yes, ALL of it.’ Bollocks laat zich lastig vertalen. Het betekent letterlijk ‘kloten’, maar ‘onzinʼ is een goed alternatief.

“David Icke, ‘s werelds meest controversiële auteur, ontrafelt al een kwart eeuw de geheimen van het universum, onze ‘realiteit’ en de manipulatieve krachten achter het wereldtoneel. Lange tijd werd hij belachelijk gemaakt, maar keer op keer heeft hij bewezen een visionair te zijn die zijn tijd ver vooruit is.” (Vertaalde tekst van Amazon.com. Red.)

Het is inmiddels al zijn 20-ste boek en het bevat bijna 1000 pagina’s en 900 illustraties. Icke is een begenadigd schrijver (en spreker) met visie en een duidelijke missie: ontmaskering van de nachtmerrie-agenda van de Nieuwe Wereld Orde en herstel van het aards paradijs door bewustzijnsverhoging. Als geen ander toont hij aan dat we in de Omgekeerde Wereld leven, waar niets is wat het lijkt – een thema waar ik me ook al jaren mee bezighoud. Icke fileert geschiedenis, wetenschap en politiek zoals een chirurg tumoren verwijdert. Zijn schrijfstijl is helder, met een aanstekelijke scheut azijn. Een boek van Icke is niet geschikt voor Telegraaflezers, maar wel een meesterwerk voor wakkere mensen.

We bezoeken een indrukwekkend grottenstelsel. Margriet wil de ondergrondse kathedraal vastleggen met haar mobieltje. Ze opent een onverwacht sms’je van Nieuwste Tijd en trekt wit weg: een therapeute uit het Centrum zat in het neergestorte vliegtuig. Ze was onderweg naar Indonesië, uitgenodigd om een workshop psychodramatiek te geven. Kort voor vertrek hadden ze nog een geanimeerd gesprek vol toekomstplannen. Ze is dood. De kathedraalgrot baadt in het licht, de begeleidende muziek onderstreept de plechtigheid van het moment.

ruslandwiloorlog

Klik voor vergroting

In de krantenmolen van de kiosk springen de chocoladeletters van de Telegraaf eruit: “Moordenaars!”. Die koop ik niet, maar de teneur in de Volkskrant is niet veel anders. Geen bewijs, dwingende suggestie en volop oorlogstaal en wijsvingers richting Poetin. Hebben we iets geleerd van 9/11, toen Afghanistan en Saddamʼs Irak op het offerblok van de NWO werden gelegd? Hoe bewijs je dat je iets niet hebt gedaan behalve door te zeggen dat je het niet gedaan hebt? In de Omgekeerde Wereld wordt een ontkenning als een schuldbekentenis uitgelegd, en noemen ze een voedselkonvooi Het Paard van Troje.

In de schaduw van de vliegramp sijpelt er nieuws door over Gaza, waar het Israëlische leger vrijwel op hetzelfde moment als de crash – zo lees ik thuis – een groot offensief is begonnen. Onze gastheer is diep geraakt, hij voelt zich op zijn berg bedreigd:  in Nederland klinken weer anti-Joodse leuzen en Hamas vormt een bedreiging voor Israel omdat ze vanuit ondergrondse tunnels projectielen afvuren. Ondergronds of bovengronds: ik zie wanhopige mensen die als ratten in de val zitten en hooguit speldenprikken kunnen
uitdelen.  “Itʼs a piece of cake,” schrijft Icke over verdeel-en-heers-methoden.

Ik voel ook verdeeldheid in mezelf. Aan de ene kant koester ik mijn vakantierust, aan de andere kant zou ik uren met onze gastheer willen praten, zonder de gastvrijheid te belasten.

We praten wel over mijn zoon, die op zijn eindrapport een vijf voor tekenen krijgt, zijn enige onvoldoende, terwijl hij geweldig kan tekenen. Maar bij tekenen op school moet hij vooral voorbeelden uit tijdschriften knippen, waar hij geen zin in heeft. Ik heb hem gefeliciteerd met zijn vijf: “Ik weet hoe goed je kan tekenen. Als je daar maar een vijf voor krijgt, laat het mij juist zien hoe goed je bent in de vakken waar je voldoendes voor hebt.” Bij ons afscheid geeft de kunstenaar hem een welgemeend advies: “Wat ze je ook
vertellen, volg je eigen weg. Laat je niks aanpraten.”

En zo is het maar net. Het wereldnieuws weet ons blijkbaar overal te vinden en te raken, of we nu hoog op een berg zitten of diep onder de grond in een grot.  Wat ze je ook vertellen, volg je eigen weg. Laat je niks aanpraten. Itʼs all bollocks.

Albert Toby

Let op de datum waarop de onderstaande video op YouTube werd geplaatst: 9 april 2014!

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Volg de geldstromen en je ziet vanzelf wel waar ze naar toe gaan en vooral naar wie…
De grootste illusie van de mensen op dit moment is het financiëele plaatje en dat daar verschrikkelijk veel aan gehangen wordt.
O.a. status , macht , struisvogel gedrag, want alles wat met geld en business te maken heeft is alleen maar een angstpatroon.
Als je niet dit … en als je niet dat… Dan……….. Ga je failliet of dan zorgen we dat je nooit meer …..
Angst, mensen, is een slechte raadgever; en hoe meer de eindtijd vordert hoe gemener de dingen zich gaan ontwikkelen. Wakker worden en je niet meer af laten schepen is het devies.

x

Check Also

wor

World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!

De globalistische denktank van Klaus Schwab, het ...

oorlog

Begint Derde Wereldoorlog over 3 weken in Oekraïne? ‘De dreigingen nemen toe, en snel’

Over drie weken breekt er mogelijk een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x