Homepagina » UFO Database Archief » Amsterdam-Noord, 9 maart – Groen/rood/wit-geel lichtgevend c.q. stralend object

Amsterdam-Noord, 9 maart – Groen/rood/wit-geel lichtgevend c.q. stralend object

Gemeld door
Naam: P.H.
Woonplaats: Amsterdam-Noord

Tijd: tussen 23.30 en 00.30 uur
Datum: in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart 2014
Plaats: Amsterdam-Noord, vanaf mijn eigen balkon en woonkamer in A’dam-Noord, met vol zicht op aanvliegroute Schiphol (m.a.w. ik weet dus wel hoe een vliegtuig of helikopter eruitziet, evt. inclusief gezichtsbedrog wanneer iets recht op je af c.q. van je vandaan vliegt).

Kleur: flikkerend/pulserend helder groen/rood/wit-geel lichtgevendtrans

Beschrijving van de waarneming
Prachtig ‘flikkerend/pulserend’ helder groen/rood/wit-geel lichtgevend c.q. stralend object, nagenoeg stil hangend, misschien boven Haarlem/Zandvoort of misschien ook verder en dus boven zee.

Ik zag het rond 23.30 uur voor het eerst en ben snel toen mijn verrekijker gaan zoeken. Heb mijn vriendin erbij gehaald en zij zag ook dat het zeker geen vliegtuig of ballon was. Ook kon je -met name door de verrekijker- duidelijk zien dat het pulserende licht heel iets anders was dan het bekende werk bij politie- of verkeersvliegtuigen, laat staan dat het een vervaagd zichtbare ster was. Ik ben tot 00.30 uur door de verrekijker blijven turen, terwijl het object steeds kleiner werd tot het bijna niet meer te zien was. Blijkbaar bewoog het -heel langzaam- van mij af richting West. Het was werkelijk prachtig, ik heb een uur in de kou zitten kijken zonder het een moment koud te krijgen. Overigens, mijn vriendin is heel wat terughoudender dan ik over ufo’s, maar zelfs zij vond dat ik hier melding van moest maken!

Heb de windkaart gecontroleerd en die stond meer dan haaks op de richting waarin het object verdween (objectrichting: West, windrichting: Zuid-Zuidoost @ 5,6km/u om 23:25 uur).

Ik kwam niet op het idee foto’s te maken, ook daar ‘het’ mij te ver weg leek voor mijn oude nokia. Heb een keer eerder op klaarlichte dag gouden bollen boven Stockholm gezien en die foto’s zijn toen ook glorieus mislukt.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

fbi

FBI doet geheimzinnig over mogelijke UFO-waarneming: ‘Langwerpig, cilindervormig object’

De FBI zei op de hoogte te ...

gevechtspiloot

Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x