Archeologie

Stonehenge en andere staten van bewustzijn

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers weten al lange tijd dat tegengestelde geluidsgolven elkaar kunnen opheffen. Dit effect kan worden waargenomen wanneer bijvoorbeeld twee doedelzakspelers in een weiland spelen.

Een akoesticus heeft nu gesteld dat er een verband is tussen dit effect en de ongewone manier waarop Stonehenge is gebouwd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Steven Waller van Rock Art Acoustics USA omschreef een experiment waarbij hij geblinddoekte participanten door een weiland met daarin twee doedelzakspelers liet lopen. Ze moesten aangeven wanneer het klonk alsof er een barrière was tussen hen en het geluid. Ze tekenden structuren, bogen en openingen die enorm deden denken aan Stonehenge.

Waller koos niet zomaar voor doedelzakspelers. De steencirkels in Groot-Brittannië staat namelijk ook wel bekend als ‘doedelzakstenen’. Volgens een legende is Stonehenge gebouwd door twee magische doedelzakspelers die jongedames naar het weiland lokten om ze in steen te veranderen.

Andere staat van bewustzijn

Bij akoestische archeologie doet men onderzoek naar het gebruik en de manipulatie van ongewone geluidseffecten bij heilige vindplaatsen. Een recentelijk artikel over het onderwerp beschrijft nieuwe ontdekkingen bij het Peruaanse ceremoniële centrum Chavín de Huántar.

Daar ontdekte men dat door een combinatie van geluid en architectuur een andere staat van bewustzijn werd bereikt. Wellicht was dat ook de functie van de zorgvuldig uitgekozen en gepositioneerde stenen van Stonehenge.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x